Autor: Indrek Kald • 10. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts arutas Katoen Natie omanikuga Muuga logistikakeskuse laiendust

Euroopa ühe suurema logistikafirma Katoen Natie omaniku ja juhtidega kohtunud majandusminister Juhan Parts leppis kokku ettevõtte logistikakeskuse laienduse Muugal.

Parts rõhutas kolmapäeval Belgias Antwerpenis toimunud kohtumisel, et lääne-ida suunaline kaupade liikumine on järjest enam tõusev trend. "Eestis ollakse harjunud, et kaubad liiguvad pigem idast läände. Me peaks selle suhtumise ümber kujundama. Kevadel Muugal tööd alustanud Katoen Natie logistikakeskus on hea näide sellest, et saab ka vastupidi ja väga edukalt," ütles minister pressiteate vahendusel.

Katoen Natie president ja omanik Fernand Huts ja Parts leppisid kokku edasistes põhimõtetes logistikakompleksi ja jaotuskeskuse laiendamiseks Muuga vabatsoonis eesmärgiga muuta see Läänemere juhtivaks kaupade jaotuskeskuseks.

Katoen Natie esindajad tõid lisaks välja põhja-lõuna suunalise logistikavõimaluste arendamise vajalikkuse, eriti raudteevõrgustiku rajamise.

Taolise mastaapse ettevõtte sisenemine Eesti turule on Partsi sõnul märgilise tähendusega ning avab uksi uutele tulijatele. Tänapäevane logistikasektor on kõrge lisandväärtusega sektor, mis pakub üha enam lisaks kaupade liigutamisele neile ka lisandväärtust.

Belgia päritolu Katoen Natie asutati 1854. aastal. Ettevõttel on 159 logistikakeskust 28 riigis. Firma annab tööd 10 500 inimesele ning tema poolt opereeritavate kaetud ladude kogupindala on üle viie miljoni ruutmeetri.

Ettevõte tegeleb logistiliste lahenduste pakkumisega mitmes valdkonnas, sh tööstus- ja tarbekaubad, autotööstus, üldkaubad jne.

Katoen Natie on juba rajanud Muugale 25 000 ruutmeetrise lao- ja jaotuskompleksi, oktoobri lõpus lisandub sellele veel 16 000 ruutmeetrit. Ettevõte plaanib lähitulevikus oma tegevusi Muugal märkimisväärselt laiendada.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077