Autor: Joosep Laik • 24. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parim autovedaja tahab näha enam koostööd

Äripäeva autotranspordi topis 30 kohta tõusnud ja tänavu esikoha võtnud Twen-Trans OÜ juht Ivan Barakovi sõnul on Venemaal tegutseval Eesti veofirmal vägakarm konkurents Vene ettevõtetega. Sealsete konkurentide kulud on igas aspektis väiksemad ning nad võivad oma veokiparki lihtsalt liigutada läbi teiste transiidiväravate nagu Soome või Poola.

“Kogu transporditaristu – laevaliinide agentuurid, ekspediitorid, automüüjad, teenindusettevõtted – peaks muutma oma suhtumist transiiti ning toetama Eesti transpordiettevõtteid nende tegevuses. Vastupidisel juhul hakkavad nad tulevikus töötama ainult kohalikule turule ning transiit liigub järjest enam Soome ja Poola,” sõnas Barakov. Ainult hea koostööga on tema sõnul võimalik ettevõtetel sel ja ka järgmisel aastal kasumlikult tegutseda.

Twen-Transi juhtkond usub, et võtmesõnaks järjest tiheneva konkurentsi tingimustes on efektiivsus. Seetõttu pööravad nad senisest suuremat tähelepanu kulude rangele kontrollile.

VÕITJAKäive: 4,9 mln eurot, kasv aastaga 1,75 korda

Twen-Trans

Asutatud: 1996Omanik: Ivan Barakov, 100%2012. aasta tulemused

Ärikasum: 400 000 eurot, kasv aastaga 113 000 eurotTöötajaid: 51

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077