Autor: Tanel Raig • 11. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis algas raudteede aastakonverents

Algas Raudteede Koostööorganisatsiooni (OSJD) ministrite 41. Aastakonverents, mida tänavu korraldab AS Eesti Raudtee.

OSJD ministrite nõupidamine on OSJD kõrgeim juhtorgan, mis arutab probleeme ja võtab vastu otsuseid valitsuste tasemel kõigis OSJD tegevusvaldkonda kuuluvates küsimustes. Nii kõrgetasemeline raudteekonverents toimub Eesti esimest korda.

Tänavu osalevad konverentsil Aserbaidžaani, Gruusia, Mongoolia, Valgevene, Ungari, Vietnami, Kasahstani, Hiina, Korea Rahvademokraatliku Vabariigi, Läti, Leedu, Moldova, Poola, Venemaa, Slovakkia, Tadžikistani, Usbekistani, Ukraina ja Tšehhi raudteede ministrid ja delegatsioonid. Eesti delegatsiooni eesotsas on majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

Lisaks 2012. aasta tegevuste kokkuvõtmisele, on arutlusel OSJD ja Euroopa Komisjoni vaheline koostöö ning Euraasia raudteekoridoride arenguperspektiivid. Paika pannakse ka 2014. aasta tegevuskavad.

Olulisel kohal on raudteeseaduste ühtlustamise teema Euroopa ja Euraasia transpordikoridorides. Arutatakse piiriületuse lihtsustamisele suunatud meetmete väljatöötamisega seotud küsimusi ning rahvusvahelise raudteeühenduse konventsiooni loomise teemat.

AS Eesti Raudtee juhatuse esimehe Ahti Asmanni sõnul on konverentsil osalemine oluline võimalus kaasa rääkida Euraasia transpordikoridoride arengus. „Tegutsedes 1520 rööpmelaiusega raudteeruumis peame leidma tasakaalu Euroopa Liidu transpordipoliitika ja 1520 raudteeruumi huvide vahel.“

Asmann lisas, et OSJD ruumi unifitseerimine eeldab kõigepealt ühise õigusruumi loomist. „OSJD ministrite aastakonverentsi üks peamistest ülesannetest on OSJD ühise õigusruumi loomine, mis tagab kõigile liikmesriikide raudteedele eduka funktsioneerimise ja kaubavahetuse muutuvates oludes,“ selgitas Asmann.

Raudteede Koostööorganisatsiooni ministrite 41. aastakonverents kestab 4 päeva, 14. juunini. Konverentsi tulemusel kirjutatakse alla protokoll ning OSJD raudteekoridoride arengu tehnilise, ekspluatatsiooni- ja ärivaldkonna koostöömemorandumid.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077