Autor: Tanel Raig • 30. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post avas Lätis pakiautomaatide võrgustiku

Eesti Post avas täna Lätis 29 pakiautomaati, millega on loonud väidetavalt Ida-Euroopa suurima pakiautomaatide võrgustiku.

Baltikumi-ülese pakiautomaatide võrgustiku avamine on Eesti Posti jaoks ühe suure eesmärgi täitumine. Võime nüüd julgelt öelda, et Eesti Postil on Ida-Euroopa suurim pakiautomaatide võrgustik, teatas Eesti Posti juhatuse esimees Aavo Kärmas. Eesti Postil on nüüd Baltikumis Post24 nime alla 122 pakiautomaati.

Kärmase väitel kasvab e-kaubanduse maht stabiilselt ning ületab peagi traditsioonilise kommertskaubanduse kasvutempo - 2016. aastaks oodatakse mahu kahekordistumist. "Post24 võimaldab Baltikumis tegutsevatel e-poodidel oma tegevust kiirelt üle Baltikumi laiendada," märkis Kärmas.

Juba praegu teeb Post24 koostööd suuremate Läti e-kaupluste ja ostukeskkondadega nagu 220.lv, zizu.lv, apavi24.lv, cocos.lv, toys.lv, yourstore.lv jt.

Post24 Baltikumi ärijuht Joona Saluveer ütles, et lisaks Eesti Postile pakub Lätis pakiautomaatide teenust kolmandat aastat tegutsev Mana Pasta Stacija, kuid turgu pole nad suutnud veel vallutada. "Läti tarbijat tuleb pakiautomaatidega veel harjutada ja meil on selleks hea kogemus saadud Eesti ja Leedu pakiautomaatide juurutamisest."

Saluveeri hinnangul on Lätis konkurents üsna suur. "Siin on Mana Pasta Stacija, Läti Post, Läti Posti Statoili teeninduspunktid ja R-kioski laadse Narveseni pick-up punktid ja teisedki, kuid sellist vabadust nagu ööpäevaringselt kasutatav Post24 neist keegi ei paku."

Baltikumi laienemisse investeerib Eesti Post 1,7 miljonit eurot.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077