Tanel Raig • 30. mai 2013
Jaga lugu:

Eesti Post avas Lätis pakiautomaatide võrgustiku

Eesti Post avas täna Lätis 29 pakiautomaati, millega on loonud väidetavalt Ida-Euroopa suurima pakiautomaatide võrgustiku.

Baltikumi-ülese pakiautomaatide võrgustiku avamine on Eesti Posti jaoks ühe suure eesmärgi täitumine. Võime nüüd julgelt öelda, et Eesti Postil on Ida-Euroopa suurim pakiautomaatide võrgustik, teatas Eesti Posti juhatuse esimees Aavo Kärmas. Eesti Postil on nüüd Baltikumis Post24 nime alla 122 pakiautomaati.

Kärmase väitel kasvab e-kaubanduse maht stabiilselt ning ületab peagi traditsioonilise kommertskaubanduse kasvutempo - 2016. aastaks oodatakse mahu kahekordistumist. "Post24 võimaldab Baltikumis tegutsevatel e-poodidel oma tegevust kiirelt üle Baltikumi laiendada," märkis Kärmas.

Juba praegu teeb Post24 koostööd suuremate Läti e-kaupluste ja ostukeskkondadega nagu 220.lv, zizu.lv, apavi24.lv, cocos.lv, toys.lv, yourstore.lv jt.

Post24 Baltikumi ärijuht Joona Saluveer ütles, et lisaks Eesti Postile pakub Lätis pakiautomaatide teenust kolmandat aastat tegutsev Mana Pasta Stacija, kuid turgu pole nad suutnud veel vallutada. "Läti tarbijat tuleb pakiautomaatidega veel harjutada ja meil on selleks hea kogemus saadud Eesti ja Leedu pakiautomaatide juurutamisest."

Saluveeri hinnangul on Lätis konkurents üsna suur. "Siin on Mana Pasta Stacija, Läti Post, Läti Posti Statoili teeninduspunktid ja R-kioski laadse Narveseni pick-up punktid ja teisedki, kuid sellist vabadust nagu ööpäevaringselt kasutatav Post24 neist keegi ei paku."

Baltikumi laienemisse investeerib Eesti Post 1,7 miljonit eurot.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee