Autor: Tanel Raig • 14. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post avas pakiautomaadivõrgustiku Leedus

Eesti Post käivitas eile Leedus 35 pakiautomaati, mis asuvad 12 Leedu linnas.

Sarnaselt Eesti mudelile on pakiautomaadid paigutatud inimeste käiguteedele, kommenteeris Post24 Baltikumi ärijuht ja Leedu ettevõtte juht Joona Saluveer. 35 pakiautomaadiga 12 linnas usub Saluveer katvat suurema osa Leedu ostujõulisest elanikkonnast.

Saluveeri sõnul saab esialgu pakke saata pakiautomaadist pakiautomaati. Hiljem lisandub kulleriga kättetoimetamise võimalus ning suve lõpuks on plaanis Post24 automaadid Eestis ja Leedus liita ühtsesse võrku, mis võimaldab pakkide saatmist riikide vahel. Eestis on pakiautomaatide populaarsus ja maht kasvanud hüppeliselt, võrreldes jaanuariga on pakimahud Saluveeri väitel kahekordistunud.

Maailmas on trend, et kaubandus liigub e-kanalisse. Uuringud näitavad, et globaalne e-kaubandus kasvab aastas ligikaudu 20%. Eesti ja kogu Baltikumi e-kaubandus on kogumas tuure. Leedus on e-kaubanduse osakaal jaekaubandusest 1-2%, samas kui Euroopa vastav näitaja on 3,4%. Lisaks ostetakse Baltikumis interneti vahendusel kaupu internetikasutajate kohta 3-4 korda vähem kui Euroopas keskmiselt, seega on kasvupotentsiaal selles valdkonnas märkimisväärne, kommenteeris postifirma pakiautomaadi teenusega laienemist Baltikumis.

Leedus tegutsev Post24 võrgustik on Eesti Posti tütarettevõte. Baltikumi esimesed välitingimustes Post24 iseteeninduslikud automaadid võeti esmalt kasutusele Eestis, nüüd Leedus ja lähitulevikus Lätis. Kokku plaanib Eesti Post paigaldada kolme Balti riiki üle 100 pakiautomaadi. Post24 investeeringute maht Baltikumis on kaks miljonit eurot.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077