Tanel Raig • 22. mai 2013
Jaga lugu:

Bussifirmad: bussijuhtide ametikoolitus on ajaraisk

Aprillis toimunud Äripäeva Logistika klubis leidsid osalejad, et praegune bussijuhtide ametikoolitus on aja ja raha raiskamine. Koolitusprogramm tuleb ümber vaadata, et see vastaks bussifirmade vajadustele.

Aprilli lõpus ASis SEBE toimunud Äripäeva Logistika klubis tutvustas Eesti suurim bussiveoettevõte oma kogemust bussijuhtide koolitamisel. Klubis toimunud arutelus tõdeti, et kohustuslik bussijuhtide ametikoolitus ei anna bussifirmadele vajalike teadmistega juhte. „Tänase programmiga ametikoolitus on aja ja raha raiskamine ettevõtte seisukohast. See ei anna vajalikke teadmisi,“ leidis ASi SEBE Tartu osakonna juht Tõnu Ruusamäe.

Temaga nõustus ka ASi Hansabuss personalijuht Ly Mazurtshak. „Iga kord küsin meestelt, mis on sisu, mis sa koolituselt said. Kole on kuulda, kui vastatakse, et vahepeal käidi koolituselt kodus,“ rääkis Mazurtshak.

SEBE juhatuse esimees Kuldar Väärsi tegi ettepaneku, et läbi Autoettevõtete Liidu võiks toimuda ülevaatus, mis peaks olema bussijuhi ametikoolituse programmis ja vastavalt sellele tuleb programm koolitusfirmadega ümber teha. Mazurtshak lisas, et sellel teemal on Autoettevõtete Liiduga ka juba räägitud ning koolitusprogrammi ülevaatamine ongi plaanis.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee