Autor: Tanel Raig • 22. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bussifirmad: bussijuhtide ametikoolitus on ajaraisk

Aprillis toimunud Äripäeva Logistika klubis leidsid osalejad, et praegune bussijuhtide ametikoolitus on aja ja raha raiskamine. Koolitusprogramm tuleb ümber vaadata, et see vastaks bussifirmade vajadustele.

Aprilli lõpus ASis SEBE toimunud Äripäeva Logistika klubis tutvustas Eesti suurim bussiveoettevõte oma kogemust bussijuhtide koolitamisel. Klubis toimunud arutelus tõdeti, et kohustuslik bussijuhtide ametikoolitus ei anna bussifirmadele vajalike teadmistega juhte. „Tänase programmiga ametikoolitus on aja ja raha raiskamine ettevõtte seisukohast. See ei anna vajalikke teadmisi,“ leidis ASi SEBE Tartu osakonna juht Tõnu Ruusamäe.

Temaga nõustus ka ASi Hansabuss personalijuht Ly Mazurtshak. „Iga kord küsin meestelt, mis on sisu, mis sa koolituselt said. Kole on kuulda, kui vastatakse, et vahepeal käidi koolituselt kodus,“ rääkis Mazurtshak.

SEBE juhatuse esimees Kuldar Väärsi tegi ettepaneku, et läbi Autoettevõtete Liidu võiks toimuda ülevaatus, mis peaks olema bussijuhi ametikoolituse programmis ja vastavalt sellele tuleb programm koolitusfirmadega ümber teha. Mazurtshak lisas, et sellel teemal on Autoettevõtete Liiduga ka juba räägitud ning koolitusprogrammi ülevaatamine ongi plaanis.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077