Autor: Tanel Raig • 17. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sebe hakkas bussijuhte koolitama

AS Sebe alustas bussijuhtide väljaõppe programmiga. Edukalt programmi läbinutele tagatakse ka töökoht Sebe Tartu linnaliini bussidel.

“Eestis jääb aina vähemaks noori, kellel on olemas D-kategooria juhiluba. Noorte valikuid suunab paljuski sõidukoolituste ligi 1000-eurone maksumus,” lausus SEBE juhatuse esimees Kuldar Väärsi. “Oleme seetõttu otsustanud ise koolitamisse panustada ja seeläbi investeerida bussiala tulevikku Eestis.”

Sebe tasub bussijuhiks soovijate koolituse eest ja sõlmib edukate kandidaatidega lepingu, millega on koolituse läbijale tagatud töö bussijuhina Tartus. “Seadsime kandideerijale ka 100 euro suuruse omaosaluse, kuid ka see summa tagastatakse koolitatule pärast tööleasumist ja katseaja edukat läbimist,” lisas Väärsi.

Koolitusel osalejad valib Sebe välja kõigi kandideerijatega peetavate vestluste põhjal. D-kategooria juhiloa koolitused algavad veebruari keskel Tartus ning kestavad neli kuud argipäevaõhtuti ja nädalavahetustel.

Kursustele saab kandideerida kuni 8. veebruarini alates 24. eluaastast. Vajalik on ka vähemalt keskeriharidus ja vähemalt kaheaastane B-kategooria sõidukijuhiloa staaž.

Kõigile koolituse läbinutele ja autoregistrikeskuse eksami edukalt sooritanutele on tagatud tööleping Tartu linnaliini bussijuhina.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077