Autor: Tanel Raig • 20. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

55 avaldust SEBE bussijuhi kohale

Bussifirma SEBE bussijuhi tasuta väljaõppeprogrammis osalemiseks laekus 55 sooviavaldust. Programmi edukal läbimisel tagatakse töökoht SEBE Tartu linnaliini bussidel.

ASi SEBE Tartu osakonna linnaliikluse juht Üllar Kaljuste tunnistas, et sooviavaldustest tuleb kindlasti teha valik, sest kõik soovijad koolitusele ei mahu. Ettevõtte eesmärk oli moodustada 20 osalejaga koolitusgrupp. „Uskusime, et sellise suurusega grupi moodustamine võiks olla jõukohane. Avalduste laekumise tegelik hulk aga üllatas meid positiivselt, mis näitab, et bussijuhi ametikohale on olemas reaalne huvi.

Bussijuhiks õppijate soovijate keskmine vanus oli 37 aastat, noorim oli 20 aastane ja vanim 61 aastane. Bussijuhiks soovis õppida ka 6 naisterahvast. Avalduste esitajate varasemad töökohad on olnud peamiselt kas mõne teise sõiduki juhina, töötamine tootmisettevõttes või klienditeeninduses.

Kaljuste sõnul saab valiku tegemisel esimeseks kitsenduseks kindlasti 6-7 avalduse esitaja isikuankeet – CV kas puudus või oli info ebapiisav. Samuti oli avalduste esitajatest 15ne elukoht väljaspool Tartu maakonda. „Ka see võib kandidaadi head soovid nullida, kui puudub kindel nägemus elukoha vahetusest,” rääkis Kaljuste.

SEBE otsustas bussijuhtide väljaõppeprograjmmiga alustada, et leevendada bussijuhtide põuda. D-kategooria juhiloa õpe maksab tavaliselt suurusjärgus 1000 eurot. SEBE küsib oma õppeprogrammis osalejatelt vaid 100 eurost tagatisraha, mis tagastatakse koolitatule, kui see on kursuse edukalt läbinud, asunud tööle SEBEsse ja läbinud katseaja.

SEBE juhid räägivad bussijuhtide koolitamise korraldamise kogemusest 25. aprillil Tartus toimuvas Äripäeva Logistika klubis. Täpsem info ürituse kohta avalikustatakse peatselt.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077