Autor: Ave Lepik • 6. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Air kaotas reisijaid

Tänavu esimese nelja kuuga on Estonian Air võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kaotanud reisijaid. Ettevõtte sõnul kukkusid näitajad laienemiskava-eelsele ajale.

Esimese nelja kuuga reisis Estonian Airiga 168 206 reisijat (eelmisel aastal samal ajal 224 801). Laienemiseelsel ajal aastal 2011. oli samal perioodil reisijaid 168 583.

Aprillis oli lennureisijate arv 46 513 (eelmisel aastal 85 644, 2011. aastal 48 427), neist 45 679 regulaarlendudel.

Estonian Airi kommertsjuhi Rauno Parrase sõnul on tänavust reisijatearvu otstarbekas võrrelda 2011. aastaga ehk laienemiskava eelse ajaga. “Nii esimese kvartali kui ka aprilli tulemused vastavad aasta alguses alustatud muudatusteprotsessis seatud eesmärkidele,“ märkis Parras.

Estonian Airi lendude regulaarsus ehk toimumise protsent oli aasta esimesel neljal kuul 99,5 protsenti, mis on mullusest 1,1 protsendipunkti võrra kõrgem, teatas ettevõte. Lendude punktuaalsus ehk väljumise täpsus (15 minutit) oli 88 protsenti, mis on eelmise aastaga võrreldes 5,2 protsendipunkti võrra kõrgem. Aprillis oli regulaarsus 99,9% (mullu 97,2%) ning punktuaalsus 89,7% (mullu 78%).

Jaanuarist aprillini toimus 3800 lendu, neist aprillis 950.

Tänavu jaanuaris alustas Estonian Air tegevusmahtude märkimisväärset kokkutõmbamist eesmärgiga keskenduda Eesti turu vajadusest lähtuvate põhisihtkohtade teenindamisele. Eesti valitsus kinnitas restruktureerimiskava 2. mail.

Estonian Airi regulaarlendude liinivõrku kuuluvad Stockholm, Kopenhaagen, Amsterdam, Brüssel, Oslo, Moskva, Peterburi, Kiiev, Vilnius ja Trondheim. Juunist augustini lisandub sihtkohtade nimistusse Pariis ning maist septembri lõpuni Nizza.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077