Autor: Tanel Raig • 12. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kes võidavad Muuga vabatsooni laiendamisest

Muuga vabatsooni laiendusega pääsevad edaspidi lihtsamate tolliformaalsustega kolm ettevõtet.

ASi Tallinna Sadam kommertsjuhi Erik Ringmaa sõnul jäävad praeguse seisuga laienenud vabatsooni alale AS Coal Terminal, Katoen Natie ja Transiidikeskuse konteinerterminal. Transiidikeskus asus küll ka varem vabatsoonis, kuid seoses konteinerrongide arvu kasvuga, sh hiljuti käivitunud Mitsubishi Kaluga tehase projekt, võimaldab vabatsooni laiendus rongikoosseise kiiremini ettevalmistada.

Ringmaa sõnul on lisaks veel lepingud sõlmitud kahe ettevõttega, kes rajavad Muuga Tööstusparki väetuiste granuleerimiskompleksi ning lao- ja tootmiskomplkesi. Tulevikus jäävad vabatsooni ka võimalikud uued terminalid Muuga sadama idaosas.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077