Autor: Tanel Raig • 25. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Autoveod on väikeettevõtete pärusmaa

Eestis on 57% rahvusvaheliste vedude turul tegutsevatest autoevdajatest vaid kuni 5 veoautoga ettevõtted.

Majandus- ja kommunikastiooniministeeriumi teede- ja raudteeosakonna juhtivspetsialist Eda Rembel tõi autoveo seadusandlust tutvustaval Äripäeva loengul välja, et Eestis on tendents vähese veoautode arvuga ettevõtete suunas. Rahvusvahelisel veoturul tegutsevatest ettevõtetest oli aasta alguse seisuga 32% veofirmadest 1-2 veoautoga. 3-5 autoga vedajaid oli 25%. „Seega enamik turust on väikeettevõtted,“ nentis Rembel, sest kuni 5 autoga ettevõtteid on veoturul 57%.

6-10 veoautoga ettevõtteid oli 22%, 11-20 autoga 12%, rohkem kui 20 autoga ettevõtteid oli 9%. Rembel lisas, et eilse seisuga oli Eestis ainult kaks enam kui 100 autoga veofirmat.

Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077