Autor: Rivo Sarapik • 4. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õhuvärav Tallinnas kasvab, Riias kahaneb

Tallinna Lennujaama reisijate arv kasvas aprillis 28,3%, Riia Lennujaamal samal ajal kahanes teist kuud järjest.

Tallinna Lennujaam teenindas aprillis 192 113 reisijat ehk 28,3% enam kui aasta varem. Riia Lennujaam 396 891 reisijat ehk 8,7% vähem kui mullu samal ajal.

Nelja kuuga kasvas Tallinna õhuvärava reisijate hulk 22,5% võrra, ulatudes 615 443ni. Riias kahanes ligi kahe protsendi võrra, ulatudes 1,35 miljonini.

Tallinna Lennujaama juhatuse liikme Erik Sakkovi sõnul on lennujaama tänavune konservatiivne plaan teenindada 2,2 mln reisijat. "Arengut ootame eelkõige Estonian Airi (sh transiitreisijate) arvelt ning samuti odavlennufirmadelt. Lende kavatseb lisada Lufthansa ning suvel on oodata suuremahulisi pööringupäevi – kõik need asjad kokku teevad eelmise aastaga võrreldes kasvuks ca 15%," kommenteeris ta Logistikauudised.ee lugejate küsimustele vastates.

Estonian Air kasvatas tänavu aprillis reisijate arvu ligi 90% võrra, nelja kuuga kasvas kundede arv kolmandiku võrra.

Mullu teenindas pealinna lennujaam 1,9 mln ehk tegi kõigi aegade rekordi. Riia Lennujaama reisijate arv ulatus mullu 5,1 miljonini, kasvades aasta varasemaga võrreldes 10% võrra.

Riia lennujaam on sel aastal väljakutsuvas olukorras - kui mullu sai lõunanaabrite pealinnast lennata 85 sihtkohta, siis tänavu suvel võib see kahaneda kuni viiendiku võrra. Kahanemise taga pole mitte ainult airBaltic, vaid ka rahvusliku lennufirmaga konkureerivad lendajad, kes liine vähendavad.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077