Autor: Tanel Raig • 5. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peugeoti kaubikud valitsevad turgu

Eesti uute tarbesõidukite turul müüdi eelmisel aastal 2787 sõidukit. Teistest peajagu üle olid Peugeoti ja Citroeni kaubikud, mida mõlemat müüdi üle 400 sõiduki.

Peugeoti diilerid müüsid 2011. aastal 495 kaubikut ning lisaks ka kaks kuni 3,48 tonnise täismassiga veoautot. Kaubikutest müüdi enim alla 4m3 kaubaruumi mahuga kaubikuid (245 tk), milledest üle poole suutis müüa Amserv Grupp (131 tk).

Citroeni kaubikute müügi taga oli vaid üks diiler, Veho Eesti, kes müüs neid kokku 406 tk ning lisaks ka ühe 10-19 kohalise Citroeni bussi. Ka Citroeni kaubikutest oli enimmüüdud alla 4m3 kaubaruumi mahuga sõidukid (166 tk).

Raskeveokite turul on tihe rebimine Volvo ja Scania vahel. Volvo üle 16 tonnise täismassiga veokeid müüdi eelmisel aastal 208 tk, Scania samaväärseid sõidukeid aga vaid  üks vähem, ehk 207 tk.  Üle saja sõiduki küündis raskeveokite turul ka Mercedes-Benzi veoautode müük, mida müüdi 131 tk. Saja ligi suutis müüa ka MAN, kelle üle 16 tonniseid autosid müüdi 89 tk.

Busse müüdi eelmisel aastal tagasihoidlikult. Suurimad müüginumbrid olid Ivecol (22 tk), Mercedes-Benzil (10 tk) ja MANil (7 tk).

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077