Autor: Jaana Pikalev • 21. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sadam: Muuga CT tõlgendab kohtu seisukohta valesti

Eile Muuga CT poolt meediasse läkitatud pressiteates on vääralt tõlgendatud kohtu poolt väljendatud seiskohta ning sellega teadlikult avalikkust eksitatud, teatas Tallinna Sadam.

Ettevõtte sõnul ei ole ringkonnakohus rahuldanud Muuga CT kaebust Maardu linnavalitsuse poolt Tallinna Sadamale antud ehitusloa asjus ega andnud sisulist hinnangut vaid soovitanud halduskohtus antud kaebust arutada, mis mingil juhul ei tähenda veel kaebuse rahuldamist.

Tallinna Halduskohus tagastas 06.12.2011 kohtumäärusega AS-ile Muuga CT 14.11.2011 kaebuse Maardu Linnavalitsuse poolt 13.10.2011 AS-ile Tallinna Sadam väljastatud ehitusloa tühistamise nõudes. Halduskohus leidis, et AS-i Muuga CT kaebus on ilmselt perspektiivitu, mistõttu ei ole mistahes alust kaebuse menetlemiseks. Ühtlasi jättis halduskohus rahuldama AS-i Muuga CT taotluse esialgse õiguskaitse kohaldamiseks.

Tallinna Ringkonnakohtu 19.12.2011 kohtumäärusega tühistati Tallinna Halduskohtu 06.12 .2011 kohtumäärus kaebuse tagastamist puudutavas osas ning saadeti haldusasi tagasi Tallinna Halduskohtule kaebuse menetlusse võtmise otsustamiseks. Samas nõustus ringkonnakohus halduskohtuga selles, et esialgse õiguskaitse kohaldamiseks puudub seaduslik alus ning AS Tallinna Sadam võib alustada ehitustegevusega talle kuuluval kinnistul.

AS Tallinna Sadam on jätkuvalt seisukohal, et AS-i Muuga CT kaebus Maardu Linnavalitsuse poolt 13.10.2011 AS-ile Tallinna Sadam väljastatud ehitusloa tühistamiseks on põhjendamatu, mida veenab asjaolu, et kohtute hinnangul puudub alus esialgse õiguskaitse kohaldamiseks. Riigikohtu senise praktika järgi puudub alus esialgse õiguskaitse kohaldamiseks eelkõige siis, kui kaebus on ilmselt perspektiivitu.

AS Tallinna Sadam ei ole ka varasema ehitustegevuse käigus rikkunud AS-i Muuga CT õigusi ja huve, kuivõrd varasem ehitustegevus on toimunud AS-ile Tallinna Sadam väljastatud ehitusloa alusel ning ehitatud rajatisele seadustele vastavust kinnitab rajatisele väljastatud kasutusluba.

Konteinerterminali operaatori konkursil kaotajaks jäänud AS Muuga CT on püüdnud kohtus vaidlustada kõik, mida vähegi vaidlustada annab ning üritanud seeläbi kahjustada nii AS-i Tallinna Sadam kui Eesti riigi mainet. Kuna vaidlustustel puudub aga tegelik sisu on kohus tänaseni kõik kaebused kas tagasi lükanud või peale menetlust AS-i Tallinna Sadama otsused ja tegevuse õiguspäraseks hinnanud. AS Tallinna Sadam ei ole ühegi tänase päevani tehtud otsusega tunnistatud seadust rikkunuks. 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077