Autor: Jaana Pikalev • 20. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus rahuldas Muuga CT kaebuse Tallinna Sadamale väljastatud ehitusloa asjus

Tallinna ringkonnakohus avaldas eile kohtumääruse, mille kohaselt rahuldati osaliselt Muuga CT kaebus Maardu linnavalitsuse poolt Tallinna Sadamale väljastatud ehitusloa asjus. Varem oli Muuga CT esitanud ehitusloa kohta kaebuse halduskohtule, mis jäi menetlusse võtmata.

“Lihtsustatult asus kohus seisukohale, et Tallinna Sadama varajasem ehitustegevus Muugal võib olla põhjustanud Muuga CT-le kahjulikke mõjutusi ning et Maardu linnavalitsuse väljastatud ehitusloa alusel alustatav ehitustegevus uue konteinerterminali rajamise raames puudutab Muuga CT huve ning meil on õigus selles vaidluses enda positsioone argumenteeritult kaitsta,” ütles Transiidikeskuse juhatuse esimees Erik Laidvee.

 “Meie jaoks on oluline, et meie argumente on asutud kuulda võtma. Tähtis on, et kohus asus seisukohale, et Muuga CT ei pea ootama, kuni talle taas kord kahju tekitatakse ning võib juba täna, ennetavalt asuda oma õigusi kaitsma. Tallinna Sadama varasem ebaseaduslik üleehitamine Muugal, sadama tegevuse tõttu toimunud maa vajumine meie territooriumil ning mitmed muud segased asjaolud tõendavad kindlasti, et Tallinna Sadama poolt ülepeakaela kiirustades tehtud otsused võivad põhjustada riigile ja omanikule veel ränka kahju. Meie tegevus on suunatud enda õiguste kaitsele ja paradoksaalselt kaitseme nii ka riigi huve,” kommenteeris Laidvee.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077