Jaana Pikalev • 25. november 2011
Jaga lugu:

Kohus lükkas Muuga CT kaebuse tagasi

Tallinna Halduskohus tagastas läbivaatamatult 22.11 ASi Muuga CT esitatud kaebuse Maardu Linnavalitsuse korraldusele, millega väljastati Tallinna Sadamale ehitusluba Muuga sadamasse uue vaidlusaluse konteinerterminali rajamiseks.

„Meie hinnangul ei analüüsinud kohus sisuliselt käesoleva kaebuse sisu ja tegi kaebuse tagastamisega ebaõige lahendi. Kohus ei võtnud meie hinnangul arvesse Tallinna Sadama varasemat ebaseaduslikku üleehitamist Muugal, Sadama tegevuse tõttu toimunud maa vajumist meie territooriumil ning ühe ekspertarvamusega käesolevas kaasuses esineva osapoole huvide konflikti. Meie soovitus kliendile on kindlasti kohtumäärus vaidlustada ning jätkata oma õiguste kaitset kohtus," kommenteeris käesolevas kaasuses AS Muuga CT-d esindav Advokaadibüroo Tark Grunte Sutkiene advokaat Erki Kergandberg.

Äripäeva Logistikakuukiri kirjutas novembri alguses, et Anatoli Kanajevile kuuluvad Muuga CT ja  Transiidikeskus on võtnud Tallinna Sadama ehitustöödele eksperthinnangu. Tallinna Sadam peab seda ebapädevaks. Kuid OÜ Hendrikson & Ko koostatud hinnang ütleb üheselt, et sadam on konteineriterminali aluse maapinna rajamisel rikkunud detailplaneeringut. Eksimuse suurusjärk on ekspertide hinnangul 3,5 hektarit. Nimetatud numbri võrra rohkem on ekspertide hinnangul sadam mere arvel maad ilma loata juurde võtnud.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee