Kadrin Karner • 14 november 2011

Tarmol aitab Soome lahel jääd murda Norra firma 

Veeteede Amet sõlmis Trans Viking Icebreaking & Offshore lepingu, mille kohaselt lisandub Soome lahele jääd murdma veel üks laev.

Veeteede Ameti peadirektori Andrus Maide sõnul loob leping paremad võimalused jäämurdetööde korraldamiseks, sest 48 aasta vanuse jäämurdja Tarmoga on väga raske tagada rahuldaval tasemel jäämurdeteenuse osutamist Soome lahel, samuti ei piisa ainult ühest jäämurdjast Soome lahe sadamate teenindamiseks.

„Lisajäämurdja prahtimine Soome lahele on kindlasti vajalik, olenemata sellest, kui raske tuleb talv, kuna ainult taoliste lepete olemasolu võib anda kindluse, et Eestis tagatakse jätkusuutlik ja ohutu talvine navigatsioon,“ ütles Maide.

Prahitav laev Tor Viking on jäämurdjate klassi kuuluv laev, mis sõidab Rootsi lipu all. Jäämurdja on 84 m pikk, 18 m lai, süvis 7,2 m, peamasinate koguvõimsus 13 400 kW.

Veeteede Ameti kinnitusel on omanikel vajaduse korral õigus prahitav laev asendada sõsarlaevadega Balder Viking või Vidar Viking. Leping sõlmiti ajavahemikuks 01.01.2012 kuni 31.03.2012 maksumusega 3,42 miljonit eurot, millele lisandub kütuse maksumus vastavalt kulule. Lepingut on võimalik vastavalt vajadusele pikendada kuni 14 päeva. Laev saabub Tallinnasse 04.01.2012.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Ana Madismäe
Ana MadismäeReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150