Autor: Kadrin Karner • 3. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

airBalticu omanikud jõudsid kokkuleppele

airBalticu aktsionärid jõudsid eile hilisõhtul lennufirma rahastamise ja juhtimise osas kokkuleppele. 

Läti transpordiminister Uldis Augulis säutsus oma Twitteri kontol, et transpordiministeerium esitab sõlmitud kokkuleppe täna Läti valitsusele kinnitamiseks, vahendas Baltic Course uudisteagentuuri LETA.

„Õnnitlen transpordiministeeriumit ja meie konsultante Prudentiast, kes saavutasid lõpuks airBalticu aktsionäride vahel kokkuleppe, mis stabiliseerib lennufirma töö,“ ütles Läti peaminister Valdis Dombrovskis peale kokkuleppest kuulda saamist.

Air Baltic Corporation loodi 1995. aastal. Firma suuraktsionär on 52,6%-ga Läti riik. Teine aktsionär on airBalticu (peagi endisele) presidendile Bertolt Flickile 50% ulatuses kuuluv Batlijas Aviacijas Sistemas (BAS), kes kontrollib lennufirmast 47,2%.

Bertolt Flicki kõrval kuulub BASi omanikeringi Bahamal registreeritud firma Taurus Asset Management Fund Limited, mille taga seisb Venemaa kodanik Andrei Rudeshko.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077