Autor: Kadrin Karner • 26. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Minister: airBalticu päästmine halvendab Läti riigi rahalist olukorda

Läti riik peab võtma arvesse, et riigi suuromanduses oleva lennufirma airBaltic aktsiakapitali suurendamine riigieelarvest kasvatab märkimisväärselt eelarvedefitsiiti, märkis Läti rahandusministeerium täna.

Transpordiministeerium jätkab tööd airBalticu probleemide lahendamisega ning eeldades, et valitsus kaalub küsimust lahendada riigipoolse toega lennufirmale, on see arvestatav võimalus vaid siis, kui see põhineb täpsetel arvutustel, mis ütlevad, milline on umbkaudne tasuvus airBalticusse investeerimisel, selgitas rahandusministeeriumi avalike suhete osakonna juht Aleksis Jarockis, vahendas LETA.

Lennufirmale antava riigipoolse abi peaks Läti nn tagasi saama kas otseselt – riik saab tulevikus airBalticust välja võtta dividende või riigiabi tulemusel tõuseb lennufirma aktsia väärtus; või kaudselt – näiteks annaks airBalticu päästmine Lätile nn võidu kasvava turismisektori näol.

Jarockisi sõnul peab transpordiministeerium korraldama airBalticu juhtimisküsimuse ning tagama, et kõiges järgitaks riigi huvisid. Nüüd on siis selge, et riik saab rahastada ettevõtet, kuid teeb seda vaid tingimusel, et ettevõtet juhitakse läbipaistvalt, lähtudes headest äritavadest, pidevalt on võimalik jälgida ettevõtte rahavoogusid.

Iga investeering, mida tehakse maksumaksja raha eest, peab olema hoolikalt kaalutud, lisas Jarockis.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077