Autor: Rivo Sarapik • 21. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koop: muudan Eesti Posti kaasaegseks

Eesti Posti vastne nõukogu liige Olle Koop teatas, et ta ei ole oma firma (D2D ja D2D Kuller) tegevust lõpetades tegelenud skeemitamisega ning tal on hea kompetents postiteenuste valdkonnas.

majandusminister Juhan Partsi, kes nimetas Eesti Posti nõukogu liikmeks Olle Koobi. Hundimägi kirjutas, et Konkurentsiamet esitas Koobi firmade D2D ja D2D Kuller vastu kokku enam kui poole miljoni kroonise võlanõude, mis jäeti tasumata.

Äripäeva ajakirjanik Aivar Hundimägi kritiseeris eile avaldatud arvamusartiklis

Alljärgnev on Koobi vastulause eile avaldatud artiklile "Kelle korraldusi täidab minister Parts?"

"1) Artiklis on väljendatud arvamust, et minu juhitud ettevõte tegeles skeemitamisega ja vältis sellega Konkurentsiameti nõude tasumist. Selle väitega ei saa kuidagi nõustuda. D2D ei pidanud põhjendatuks ühtegi temale tegutsemise ajal Konkurentsiameti poolt määratud rahalist nõuet. Kõik Konkurentsiameti poolt määratud trahvid vaidlustas D2D oma tegutsemise ajal kohtus ja firma tegutsemise ajal ei jõustunud ükski Konkurentsiameti nõue tema vastu.

Artiklis mainitud poole miljoni kroonine nõue jäi vaidlustamata, kuna ettevõte nõude vaidlustamisvõimaluse ajal enam ei tegutsenud. Samas pole D2D ka antud nõudega kunagi nõustunud, sest meie hinnagul oli see alusetu - seaduse meelevaldse tõlgenduse tõttu Konkurentsiameti poolt. Lisaks, isegi kui antud nõue oleks aktsepteeritud, ei ole ettevõttes tehtud muudatustega mitte kuidagi võlausaldaja huve kahjustatud, kuna sellega ei ole vähenenud teenindusettevõtte niigi olematu vara.

Samuti juhin tähelepanu, et sarnaseid kohtuvaidlusi ja eriarusaami Konkurentsiametiga on nii AS Eesti Postil, AS Express Postil, kui ka paljudel teistel, kes on pidanud Konkurentsiametiga asju ajama. Seega ei ole D2D juhtum millegi poolest esilekerkiv.

2) Eesti Posti nõukokku määrati mind selleks, et ära kasutada minu üle 12 aastast postiteenuste alast kompetentsi. Minule teadaolevalt ei ole kuskil mujal maailmas hakkama saadud sellega, millega sai hakkama D2D - nimelt pakkuda üleriigilist konkurentsi riiklikule postisüsteemile kirjateenuste vallas. D2D tegi seda 2009. aasta suvest oma tegevuse lõpuni. Selle aja jooksul toimetas D2D ise kohale kõik(!) saadetised terves Eestis, saatmata Eesti Posti kandevõrku isegi ühtegi välismaa postisaadetist. Üritan seda kompetentsi kasutada Eesti Posti huvides, muutes firmat kaasaegsemaks ja kliendisõbralikumaks nagu on harjutud seda nägema väikeettevõtete puhul," kirjutas Olle Koop Äripäevale saadetud vastulauses.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077