Autor: Jaana Pikalev • 7. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peipsi sadamad saavad 2,3 miljonit eurot regionaaltoetust

Regionaalministri eelarvest toetatakse 2,3 miljoni euroga Peipsi äärsete sadamate ehitust ning keskkonna parandamist. Eesti-Vene ühisprojekti „Majanduslikult jätkusuutlik ja keskkonnasäästlik Peipsi järve piirkond“ toetatakse regionaalministri haldusalas olevast ENPI Eesti-Läti-Vene 2007-2013 piiriülese koostöö programmist kokku 7,5 miljoni euroga.

Regionaalminister Siim Kiisleri sõnul aitab rahaline toetus lisaks mugavamale laevaliiklusele Peipsil kaasa ka järve keskkonnaolude parandamisele. „Aastatega on Peipsil kasvanud veeliiklejate arv ja sellega on kaasnenud ka koormus keskkonnale. Kaasaegse taristuga sadamad loovad paremad tingimused järve külastajatele ja võimaldavad vähendada jäätmetest tulenevat lisakoormust keskkonnale,“ selgitas minister.

Kaasaegse taristuga sadamad ehitatakse Tartusse, Mustveesse, Räpinasse ja Kallastele. Venemaal aga renoveeritakse ja ehitatakse Peipsi äärsed reoveepuhastusseadmed Oudova, Petseri, Pihkva ja Palkino rajoonidesse ning Pihkva linna.

Projekti juhtpartneriks Eestis on siseministeerium.

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077