Jaga lugu:

Peipsi sadamad saavad 2,3 miljonit eurot regionaaltoetust

Regionaalministri eelarvest toetatakse 2,3 miljoni euroga Peipsi äärsete sadamate ehitust ning keskkonna parandamist. Eesti-Vene ühisprojekti „Majanduslikult jätkusuutlik ja keskkonnasäästlik Peipsi järve piirkond“ toetatakse regionaalministri haldusalas olevast ENPI Eesti-Läti-Vene 2007-2013 piiriülese koostöö programmist kokku 7,5 miljoni euroga.

Regionaalminister Siim Kiisleri sõnul aitab rahaline toetus lisaks mugavamale laevaliiklusele Peipsil kaasa ka järve keskkonnaolude parandamisele. „Aastatega on Peipsil kasvanud veeliiklejate arv ja sellega on kaasnenud ka koormus keskkonnale. Kaasaegse taristuga sadamad loovad paremad tingimused järve külastajatele ja võimaldavad vähendada jäätmetest tulenevat lisakoormust keskkonnale,“ selgitas minister.

Kaasaegse taristuga sadamad ehitatakse Tartusse, Mustveesse, Räpinasse ja Kallastele. Venemaal aga renoveeritakse ja ehitatakse Peipsi äärsed reoveepuhastusseadmed Oudova, Petseri, Pihkva ja Palkino rajoonidesse ning Pihkva linna.

Projekti juhtpartneriks Eestis on siseministeerium.

 

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Hedi Meigas
Hedi MeigasSündmusedTel: 5384 5159hedi.meigas@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee