Rivo Sarapik • 6. juuli 2011
Jaga lugu:

Lennujuhid trikitavad Tartus palga ja tööaja tõttu

Üle aasta kestnud vaidlus lennujuhtide tööandja ja lennujuhte kaitsva ametiühingu vahel on pannud Tartu lennujaama mitmel korral keerulisse seisu, kirjutab Postimees.

Lennujuhtide ametiühing vaidleb Lennuliiklusteeninduse ASiga tööaja ja ületundide osas. "Tööandja loodab lennujuhtide vastutulelikkusele ja heale tahtele loovutada oma isiklik elu ja vaba aeg, kui peaks ühe lennujuhiga midagi juhtuma," selgitas Mõsak vaidluse sisu.

Tartu lennujaama juht Margo Muda meenutas selle äsja juhtunu valguses märtsikuus toimunut. "Meie arvamus oli toona, et see oli protestiaktsioon," meenutas ta pühapäevast juhtumit, mil taas polnud lennujuhte ootamatult võtta.

Pühapäeval teatas vahetult enne Riiast Tartusse väljuvat lendu üks Tartu neljast lennujuhist, et ta jäi haigeks ega saa tööle tulla. Kuna Tartu lennujaamale lennujuhtide teenust vahendav Lennuliiklusteeninduse AS ei suutnud nii kiiresti talle asendajat leida, jäid ära airBalticu lennud Riia–Tartu, Tartu–Riia ning Estonian Airi lennud Tallinn–Tartu ja Tartu–Tallinn.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee