Autor: Rivo Sarapik • 5. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post müüb üle poole autodest maha

Selle ja järgmise kahe aasta jooksul plaanib riiklik postifirma vahetada välja 220 sõidukit ehk enam kui poole ettevõtte kasutuses olevaist.

Eesti Posti administratiivdivisjoni juhi Kaido Padari sõnul otsib posti- ja logistikaettevõte lahendusi transpordi efektiivsemaks muutmiseks. „Meie jaoks tähendab kasutatud sõidukite töös hoidmine oluliselt suuremat varuautode reservi, kuna kasutatud autod vajavad rohkem hooldetöid. Samuti puudub neil tehasegarantii ja kogu remont tuleb tasuda ettevõttel, tuleb arvestada veel sõidukite remonti viimise kuludega,“ rääkis Padar.

Padar lisas, et autode võõrandamisel soovitakse koostööd teha teada tuntud automüügiaedadega, kuid samas otsitakse ka ise aktiivselt partnereid, kes oleksid huvitatud kogu komplekti ostmisest.

"Võõrandamisele kuuluvate sõidukite hulgas on nii Mercedes-Benz kui Renault´ kaubikuid kubatuuriga 10-14 m3. Müüki minevate sõidukite hinnad algavad olenevalt sõiduki tüübist ja seisukorrast 6500 eurost ja ulatuvad 12 000 euroni,“ märkis Padar. Sel aastal müüdavad veerandsada sõidukit vabanevad postiveost juulist novembrini.

Eesti Postil on igapäevaselt kasutuses ligi 400 sõidukit.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077