Autor: Jaana Pikalev • 21. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laevaliinid reageerivad rangelt uutele ELi tollireeglitele

Laevaliinid hoiatasid kliente, et nende saadetised jäävad laeva laadimata, kui kaubaomanik või saatja ei edasta tolli infot selleks ettenähtud ajaks.

Euroopa suured laevaliinid hoiatasid oma kliente, kes pole suutnud veel täita käesoleva aasta 1. jaanuarist kehtima hakanud Euroopa Liidu määruste järgi tolli eelteavitamist. Kõnealune määrus nõuab, et lasti kohta saabub teave vähemalt 24 tundi varem kui saadetis saabub laeva laadimiseks, vahendas IFW.

Esimesed kuus kuud anti ettevõtetele harjumisaega ning vaadati veel uuele e-tollile läbi sõrmede, kuid alates 1. juulist võetakse deklaratsioonid täismahus ja rangelt täitmisele. Viimane tähendabki, et vedajal on õigus keelduda lasti vastuvõtmisest kui e-tolli deklareerimise nõudeid ei täideta õigeaegselt.

Näiteks lubas Maersk Line oma kliente ka eksimuse korral karistada rahalise trahviga või kõrgete lisatasudega.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077