Autor: Väinu Rozental • 16. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuivastu kaubasadam aitab muhulastel raha säästa

Eelmisel aastal renoveeritud ja laiendatud Kuivastu sadamast on muhulastel oluliselt kasu, sest nüüd on võimalik säästa transpordikulusid.

Eile sadamasse saabunud esimene paberipuidu järele tulnud kaubalaev säästab Muhu metsaomanikele ligi 8 eurot iga tihumeetri kohta, muidu oleks see raha kulunud puidu transpordile Muhust Kuressaarde, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Kui arvestada seda, et laev mahutab 2200 tihumeetrit puitu ja korrutada see 8 euroga, mis maksaks ühe tihumeetri puidu vedamine Kuressaarde, siis selgub, et selle laevatäiega jäi muhulastele 17 000 eurot rohkem kätte.

Kuivastu sadam sai kauba lossimise ja laadimise võimekuse eelmisel aastal, kui sadama rekonstrueerimisse investeeriti üle 3 miljoni euro, ja selle käigus valmis kolmas kai, kuhu saavad silduda kuni 90-meetrised laevad.

Kuivastu sadama direktor Valdur Häng usub, et  üksikud kaubalaevad ei tohiks sadamas praamireisijaid häirima hakata.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077