Kuivastu kaubasadam aitab muhulastel raha säästa

Eelmisel aastal renoveeritud ja laiendatud Kuivastu sadamast on muhulastel oluliselt kasu, sest nüüd on võimalik säästa transpordikulusid.

Eile sadamasse saabunud esimene paberipuidu järele tulnud kaubalaev säästab Muhu metsaomanikele ligi 8 eurot iga tihumeetri kohta, muidu oleks see raha kulunud puidu transpordile Muhust Kuressaarde, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Kui arvestada seda, et laev mahutab 2200 tihumeetrit puitu ja korrutada see 8 euroga, mis maksaks ühe tihumeetri puidu vedamine Kuressaarde, siis selgub, et selle laevatäiega jäi muhulastele 17 000 eurot rohkem kätte.

Kuivastu sadam sai kauba lossimise ja laadimise võimekuse eelmisel aastal, kui sadama rekonstrueerimisse investeeriti üle 3 miljoni euro, ja selle käigus valmis kolmas kai, kuhu saavad silduda kuni 90-meetrised laevad.

Kuivastu sadama direktor Valdur Häng usub, et  üksikud kaubalaevad ei tohiks sadamas praamireisijaid häirima hakata.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Ana Tilkson
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150