Autor: Kadrin Karner • 29. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Wris: Estonian Air ja Lufthansa karmistavad pagasireegleid 

Lennufirmad on hiljuti uuendanud või värskelt uuendamas oma pagasireeglistikku ning see toob reisijate jaoks kaasa olulisi muudatusi, kirjutab Wris Reisibüroo juhatuse liige Krista Esta.

Eesti reisijate seisukohast üks olulisemaid muudatusi jõustub 1. juunist, mil Estonian Air ja Lufthansa asendavad Euroopa-siseste lendude puhul senise kaalupõhise pagasireegli uue tükipõhise reegliga.

See tähendab, et ühe reisija kohta on lubatud kaasa võtta kindel arv pagasiühikud, mida tuleb jälgida veel lisaks pagasi kaalule. „Kui enne lubas lennufirma reisijal võtta näiteks 20 kg pagasit, mis võis jaguneda ka mitme kohvri vahel, siis uute reeglite järgi on kehtestatud reisiklasside kaupa nii kaalu- kui tükipiirangud ning on täpselt ära määratletud, mitu ühikut pagasit selle kaalupiirangu raames on lubatud,“ rääkis Esta.

Juba 1. aprillist muutis IATA pagasiarvestamise kontseptsiooni, mis on kohustuslik kõigile lennufirmadele üle maailma. Peamine muudatus seisneb selles, et pagasireeglite määratlemisel loevad põhilise vedaja reeglid. „Edasi-tagasi lennu puhul, kui väljalendu ja tagasilendu teenindavad erinevad lennukompaniid, kehtivad kummalgi lennuosal vastava lennufirma reeglid. Need aga võivad olla vägagi erinevad. Seetõttu tuleks juba eelnevalt endale väga täpselt selgeks teha, millised on lubatud pagasimäärad ja –kogused igal reisiosal, et lennujaamas ei peaks kogema ebameeldivat üllatust ega maksma pagasi eest täiendavat lisatasu,“ märkis Esta. 

Wris Reisibüroo on Rahvusvahelise Õhutranspordi Assotsiatsiooni IATA liige ja kuulub Eesti Turismifirmade Liitu. Alates 2005. aastast on Wris rahvusvahelise reisibüroode ühenduse ITP (International Travel Partnership) liige BCD Travel’i esindaja Eestis.

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077