Autor: Anu Jõgi • 25. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome laevaehitajad vaatavad Brasiilia poole

Soome laevaehituse allhankijate pilgud on Brasiilial, kus on alustatud üle 200 miljardi dollari suuruste investeeringutega naftatööstuse laiendamisse.

Brasiilia rajab kümne aastaga 40 naftapuurimisalust, lisaks vajatakse tuhandeid abialuseid ja tankereid. Augustis saabub Soome suur Brasiilia tööstuse delegatsioon, siis on võimalik ühistööd kokku leppida.

Raisio firma Deltamarin on Brasiilis tegutsenud juba kolm aastat, 90 protsenti ettevõtte käibest tuleb juba välismaalt. Deltamarini kõrval on tellimusi saanud veel kümmekond Soome firmat.

„Brasiillased hindavad soomlaste oskusi ja firmakultuuri. Lihtsaim viis riigis kanda kinnitada on teha brasiillastega ühisettevõte,“ soovitas ELY-keskuse osakonnajuht Esa Lindqvist.

Soomes oli tippaastatel laevaehitusse kaasatud 40 suuremat allhankefirmat, lisaks sadu väiksemaid tegijaid. Kuigi seda ala on tabanud surutise ajal sundpuhkused, koondamised ja pankrotidki, on kolm neljandikku suurematest allhankijatest endale muud tööd leidnud.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077