Autor: Rivo Sarapik • 9. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ossinovski sai loa BRC ostuks

Konkurentsiameti tänane luba laseb transiidiärimehele Oleg Ossinovskile kuuluval Skinest Grupil osta pool Balti Realiseerimiskeskusest (BRC).

Kuigi mitmed välisinvestorid on tahtnud Balti Realiseerimiskeskust ehk BRCd osta, otsustas investeeringute haldusfirma ja BRC senine omanik United Partners Investments (UPI) müüa pool varamüügikeskust Oleg Ossinovski ettevõttele Skinest Grupp. Konkurentsiamet andis täna loa koondumisele, mille tulemusel omandavad UPI ja Skinest Grupp ühise valitseva mõju BRC üle.

UPI juhatuse liige Tarmo Rootemani sõnul oli partneri valikul oluliseks argumendiks see, et neile huvipakkuvatel turgudel on Skinest Grupil oma esindus olemas. Näiteks Valgevene, kus on neil väga palju ostjaid. Samuti Venemaal on neil ka esindus olemas. „Koos on ka finantsilise külje pealt kindlam minna uutele turgudele. Selliselt on jagatud nii võimalused kui ka riskid,“ sõnas Rooteman.

Skinest Grupp ASi omanik ja nõukogu esimees Oleg Ossinovski ostu hinda ei avaldanud, see on konfidentsiaalne. "Ostsime sellepärast, et Balti Realiseerimiskeskus on Eestis suurim automüüja ning neil on kahekümneaastane ajalugu," märkis ta Äripäevale. Ossinovski lisas, et see on kindlasti hea investeering, kus ta näeb tulevikku.

MIS ON MIS

Balti Realiseerimiskeskus OÜ – Koos Läti ja Leedu tütarettevõtetega on (BRC) suurim autokeskuste võrk Balti riikides. Aastal 2008 oli Balti Realiseerimiskeskus OÜ Äripäeva Käibe TOP 500-s, kus ettevõtte oli 154. kohal 604 321  kroonise käibega. BRC-l on ostjate poolest oluliseks kliendiks muutunud välismaine ostja - kliendid tulevad Venemaalt, Valgevenest, Soomest, Poolast, Saksamaalt jne. Ekspordi osakaal moodustab poole käibest.

United Partners Investments OÜ - United Partners Groupi kontserni liige. Grupp on 2003. aastast tegutsev investeerimisettevõte, mis pakub korporatiivklientidele finantsnõustamise, investeeringute ja varade haldamise teenuseid. Ettevõte kuulub Tarmo Rootemanile ja Mart Toomingule.

Skinest Grupp AS - Balti riikide suurim veeremi varuosade tarnimise ettevõte. Ettevõtte omanik on Oleg Ossinovski.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077