Autor: Rivo Sarapik • 9. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helenius vahetab Estonian Airi juhi välja

Estonian Airi president ja juhatuse esimees Andrus Aljas lahkub ametist 1. juunil, kui ametisse astub uus juhatuse esimees.

Estonian Airi nõukogu esimehe Joakim Heleniuse kinnitusel on valik võimalike kandidaatide vahel tehtud ning uue juhatuse esimehe nimi öeldakse välja 1. juunil, kui ta astub Estonian Airis ametisse.

“Andrus Aljas sai keerulistel aegadel Estonian Airi presidendi ja juhatuse esimehe ametikohal hästi hakkama, tehes kõik, et ettevõte jääks ellu majanduskriisi ja pikaleveninud omanikevahetuse ajal. See on tõend Andrus Aljase tugevatest juhivõimetest, et ta suutis ettevõtte edukalt navigeerida läbi aegade, mil üks väljakutse järgnes teisele,” ütles Helenius.

“Minu viis aastat Estonian Airis hõlmavad nii tõusu- kui ka langusperioodi ning eriti majanduslanguse aeg oli terve lennundussektori jaoks ülimalt keeruline. Raskuste kiuste on Estonian Air ellu jäänud ning saavutanud peamised omanike püstitatud eesmärgid. Nüüd, kui ettevõte seisab uue etapi alguses, tunnen, et mul on õige aeg edasi liikuda,” kommenteeris Andrus Aljas. “Mul on hea meel, et Estonian Air on oluliselt tugevam kui viis aastat tagasi, kui ettevõttega liitusin – tugevam, konkurentsivõimelisem, efektiivsema organisatsiooni, parema toote ja teeninduse ning uute lennukite."

Andrus Aljas ühines Estonian Airiga 7. juunil 2006 juhatuse liikme ja finantsala asepresidendina. 22. augustil 2007 sai ta presidendi kohusetäitjaks. Estonian Airi nõukogu nimetas Andrus Aljase juhatuse esimeheks ja presidendiks 29. aprillil 2008.

Enne Estonian Airiga liitumist töötas Andrus Aljas finantsdirektori ja juhatuse liikmena AS-is Viisnurk.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077