Autor: Rivo Sarapik • 9. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Air jäi mullu endiselt kahjumisse

Ehkki Estonian Air mullu lennufirma andmeil kasumisse ei jõudnud, olid tulemused paremad kui 2009. aastal.

2010. aasta  majandustulemused on paremad kui eelmisel aastal, seda vaatamata tuhapilvest tulenevatele kahjudele ja tunduvalt kõrgematele kütusehindadele. Ilma erakorraliste kuludeta jõudis Estonian Air teist aastat järjest kasumilävepunkti lähedale, teatas ettevõte.

Ettevõtte majandustulemused avalikustatakse pärast aktsionäride poolt kinnitamist hiljemalt 30. juunil.

2009. aastal teenis Estonian Air 978,4 mln kroonise (62,5 mln eurot) 69,4 mln krooni (4,4 mln eurot) kahjumit. Kahjumist enam kui pool tuli kahe lennuki liisinguandjatele tagastamisega seotud ühekordsetest kuludest.

Estonian Airi juhatusse kuulub lisaks Andrus Aljasele Rait Kalda. Tänavu märtsis lahkus juhatusest Maigi Pärnik-Pernik, kes suundus Baltika finantsdirektoriks.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077