Autor: Jaana Pikalev • 29. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post avaldas auditeeritud majandustulemused

Eesti Posti nõukogu kinnitas tänasel koosolekul ettevõtte auditeeritud majandustulemused - riigile kuuluva firma äritulud 2010. aastal oli 53,2 miljonit eurot, ettevõtte puhaskasum oli 7,2 miljonit eurot.

Auditeeritud ja kinnitatud tulemuste järgi selgus, et ettevõte käive kasvas mullu 1,4% võrra, ning ettevõtte ärikulud vähenesid 11,3%.

Ettevõtte universaalse postiteenuse käive oli väiksem kuludest, mistõttu postiteenuste osakaal oli kahjumis 0,8 miljoni euroga, seevastu vabaturuteenuste käive 34,3 miljonit eurot tõi kaasa kasumi 0,8 miljonit eurot.

Eesti Posti nõukogu esimehe Meelis Atoneni sõnul on ettevõte olulise tähelepanu alla seadnud postivõrgu optimeerimise.

Ta nentis, et kirjade mahu langemise juures ca 70% ei ole universaalse postiteenuse osutamine mõeldav praegustes tingimustes. Ta rõhutas, et riigi poolt sätestatud nõuded postivõrgule ei ole mõistlikud ning soovitakse, et riik need nõuded üle vaataks. "Me ei saa jätkata universaalse postiteenuse osutamist, kui riik ei paku midagi uut välja," sõnas ta. Ehkki ettevõtte aktsiate 100% omanik on riik, nentis Atonen, et Eesti Posti puhul on siiski tegemist äriettevõttega, mis peab oma tegevust tulemuslikumalt majandama. Atonen ei välistanud, et Eesti Post võib postivõrgu nõuete osas pöörduda ka kohtu poole.

Ühtlasi ütles Atonen, et kuuldused Eesti Posti võimalikust börsile minekust ei vasta tõele ning lisas, et kui ettevõttel peaks tekkima rahalisi raksusi, mida praegu ei ole, siis näeks ta parema meelega posti- ja logistikafirmat eraettevõttena.

 

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077