Autor: Jaana Pikalev • 26. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transiitliiklus kasvasTallinn-Pärnu-Ikla maanteel 10,8%

Liiklussagedus I kvartalis Eesti riigimaanteedel oluliselt ei muutunud, kuid kõige rohkem kasvas liikluskoormus Tallinn-Pärnu-Ikla maanteel, mis viitab transiidi kasvule.

Võrreldes 2010. aastaga on 2011. a I kvartalis (nädalad 1-13) liiklussagedus Eesti riigimaanteedel jäänud sisuliselt muutumatuks.

Püsiloenduspunktide andmete põhjal on liiklussagedus mullusega võrreldes kasvanud 1,0% võrra põhimaanteedel ja vähenenud 0,9% võrra tugimaanteedel. Suurim liiklussageduse kasv 10,8% oli Tallinn-Pärnu-Ikla maanteel Iklas ja suurim langus 11,4% Jägala-Käravete maanteel Jägalas.

Tallinn-Pärnu-Ikla maanteel jätkub teist aastat järjest autorongide osakaalu suurenemine koguliikluses, mis viitab transiidi kasvule ning majanduse elavnemisele. Püsiloenduspunkte, millest koguti andmeid nii 2010. kui 2011. a I kvartalis, oli kokku 74.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077