Autor: Jaana Pikalev • 21. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Muuga sadamasse rajatakse väetise granuleerimistehas 

19. aprillil sõlmisid AS Tallinna Sadam ja OÜ Tehnonord koostöölepingu Muuga sadama tööstusparki väetise granuleerimistehase rajamiseks.

Tehase esimese etapi ehitus peaks algama 2012. aastal ning valmima 2014. aastaks. Tehase kogutoodang saab olema aastas 140 000 tonni ning tehase rajamine läheb operaatorile maksma ligi 18 miljonit USA dollarit.

ASi Tallinna Sadam juhatuse esimehe Ain Kaljuranna sõnul on Lääne-Euroopas praegu väetise järele väga suur nõudlus. „Tehnonordi tehase peamine potentsiaalne klientuur asubki ennekõike Saksamaal, Iirimaal ja Hollandis“ ütles Kaljurand. Tooraine tehase toodangu jaoks tuleb Venemaalt, tehase sisseseaded kavatsetakse osta USA-st ning tehast hakkab käitama kohalik tööjõud.

Tehnonord OÜ juhataja Oleksandr Filatov sõnas, et otsuse tehas e rajamiseks just Muuga sadamasse tingis ennekõike sadama hea asukoht ja looduslikud tingimused ning Eestis üldiselt valitsev soodne ärikliima.

Kaljuranna sõnul on tehase loomine Muuga tööstusparki just sedasorti projekt, mida Tallinna Sadam sinna piirkonda enim ootab. „Muuga tööstuspark on ideaalne koht ettevõtetele, kes soovivad sadama logistilisi võimalusi ära kasutades luua siin oma toodetele lisaväärtust ning toimetada need siis juba meilt edasi lõppkliendile,“ märkis Kaljurand.

Tehnonord OÜ loodi 2005. aastal ning ettevõtte omanikuks on Oleksandr Filatov, kellel on 15-aastane kogemus väetiseäris ning kes tegutseb nii Venemaal, Ukrainas ku i ka Inglismaal. Tehnonordi partneriks selles projektis on Inglise firma Amsprill Fertilizers & Technologies Ltd, kes aitab Tehnonordil projekti finantseerida ning turustada tehase tooteid sihtturgudel.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077