Autor: Jaana Pikalev • 12. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Japan Airlines sai kartelli tõttu 5,5 miljoni dollarilise trahvi

Jaapani lennufirma peab tasuma 5,5 miljoni dollari suuruse trahvi, mis määrati ettevõttele karistuseks osalemises kartellikokkuleppes.

Austraalia konkurentsi- ja tarbijakaitse komisjon (ACCC) teatas, et tulenevalt 11. aprilli Melbourne'i kohtuotsusele määrati seitsmele rahvusvahelisele lennuliinile rahatrahvid nende seotuse tõttu kartelli kokkuleppes, kirjutas The West Australian.

ACCC esimees Graeme Samuel ütles, et juhtumise uurimine ei peatu kuni lõpetatakse ebaseaduslik hinna kehtestamine.

Japan Airlines'i suhtes algatati uurimine mullu mais, kui tuli ilmsiks, et lennufirma on sõlminud kokkuleppeid teiste rahvusvaheliste lennuettevõtetega kütuse lisatasude suhtes ajavahemikus detsembrist 2003. aastal kuni oktoobrini 2005. Samuti kindlustus- ja julgestustasude kohta alates 2003. aasta jaanuarist kuni 2006. aasta oktoobrini.

Lennufirma tegi koostööd ACCC-ga ja tunnistas, et võis mõjutada ebaseadusliku hinna kokkuleppete kujunemist teiste lennuettevõtjatega.

"Meil on lennufirmaga kokkulepe, et pääseme juurde täiendavatele dokumentidele, millega tehakse kindlaks kartellis osalenud teised ettevõtted. "ütles Samuel.  "Selle koostööga on Jaapani lennufirma välja teeninud soodsama karistuse, mis muidu oleks oluliselt karmimalt määratud "

Japan Airlines peab hüvitama ka menetluskulud 200 000 dollari ulatuses.

ACCC jätkab kartellikahtluse menetlemist  Singapore Airlines`i , Cathay Pacific`i, Emirates`i, Korean Air Lines`i, Air New Zealandi ja Tai Airways Internationali suhtes..

Algatatud menetlused Garuda ja Malaisia ??Air Lines`i suhtes on hetkel peatatud.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077