Autor: Tea Taruste, kaasautor • 17. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis avati esimene miniladu

Tänavu tegevust alustanud OÜ Minilaod avas Tondi Ärikeskuses Eesti esimese miniladude rendikeskuse, kus rendipinnad algavad 2 ruutmeetrist.

Uuel ladustamispinnal on kokku nelikümmend neli 2-12 m² soojustatud ja turvatud hoiuruumi kogupinnaga 304 m².

OÜ Minilaod tegevjuht Tuomas Kurittu on Soomes ja Rootsis miniladude äriga tegelenud juba enam kui 17 aastat ning imestab, kuidas Eestis see nišš veel täitmata on. „Maailmas on miniladusid enam kui 58 000, neist 50 000 Ameerika Ühendriikides, kus seda teenust kasutab iga kümnes majapidamine. Soomes pakub taolist teenust mitu ettevõtet, samuti Lätis Riias,“ rääkis Kurittu.

Maailma suurlinnades, kus rendihinnad on kõrged ja iga ruutmeeter arvel, on taoline väikeladude formaat äärmiselt populaarne. „Eestis ei ole probleemiks niivõrd ruumi puudus. Vastupidi, siinsed laoruumid on pigem liiga suured ja asuvad kesklinnast kaugel ning neid on seetõttu ebaotstarbekas rentida,“ rääkis Kurittu.

Ta usub, et Eestis on taolisel lahendusel potentsiaali ning ettevõte plaanib õige pea siin oma tegevust laiendada. „Teise samasuguse väikelao avame siinsamas Tondi Ärikeskuses juba lähiajal. Järgmise kahe aasta eesmärk on luua Tallinnasse veel vähemalt kaks eraldiseisvat miniladude punkti.“

Miniladu sobib hästi erinevatele organisatsioonidele inventari ja väiksemate kaupade ladustamiseks, millele on igal ajal võimalik kiiresti ligi pääseda. „Väiksema pindalaga hoiuruumid sobivad näiteks raamatupidamise ja ettevõtete arhiivi säilitamiseks,“ rääkis Kurittu. „Kuid hoiuruumid sobivad ka isiklikuks otstarbeks – siia saab eest ära panna oma hooajalised esemed nagu riided, suusad ja jalgrattad.“

Miniladu on jagatud 44 metallist ruumi vahel, mille hulgast saab rentida täpselt vajaliku suurusega pinna. Igal hoiuruumil on ees avar metallist üleskeritav rulluks, mis võtab vähe ruumi ja võimaldab suuri esemeid mugavalt paigutada.

Laoruumid on kõrged ja mahutavad palju. Näiteks mahutab  2 - 4 m² hoiuruum eeldatavalt 1- 4 toalise korteri sisustuse ja 6 -12 m²  ruum keskmise kontori või eramu sisustuse.

Suurt rõhku on pandud turvalisusele – lao territooriumile pääseb üksnes turvakoodi ja isikliku kiibikaardiga ning ruumides toimuva salvestab turvakaamera. Lisaks on kõik ruumide uksed varustatud raskesti muugitavate turvalukkudega.

Autor: Tea Taruste

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077