Autor: Jaana Pikalev • 4. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uued autod lähevad müügiks isegi paremini kui soojad saiad

Tänavune aasta on automüüjatele alanud roosiliselt. Automüügi numbrid on kaks korda paremad, kui möödunud aastal samal perioodil.

Veebruaris läks AMTELi andmetel kaubaks 870 sõidu- ja 134 tarbeautot. Mullusega võrreldes on müügikasv nendele numbritele pea kahekordne, sest vaid aasta eest veebruaris lisandus uusi sõiduautosid ja tarbeautosid Eesti teedele vastavalt 421 ja 67.

Veebruari tulemused on jätk headele jaanuari müüginumbritele. Kokku on tänavu kahe kuuga sõiduautosid müüdud 2031 ja tarbeautosid 358. Seda on vastavalt 114% ja 147% rohkem kui mullu, kui sõiduautosid oli kahe kuu järel müüdud vastavalt 950 ja 145.

Statistika järgi menukaim sõiduauto mark oli veebruaris Škoda, mida üldarvestuses müüdi 117 autot. Selle järgnes 100 masinaga Toyota ja 80 autoga Volkswagen.

Tarbeautodest suurema müügi tegi raskeveokite klassis Scania  - 23 masinat ja kaubikutes Peugeot - 20 sõidukit. 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077