Autor: Rivo Sarapik • 21. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mahulangust ootav Eesti Raudtee jätkab võimsate kasvudega

Tänavuselt kuni 10% mahulangust ootav Eesti Raudtee alustas aastat kasvuga. Jaanuaris veeti Eesti Raudtee infrastruktuuril 3,045 miljonit tonni kaupa ehk 18,9% mullusest jaanuarist rohkem.

Jaanuari veomahust veidi üle 68% moodustas nafta ja naftasaaduste vedu, mida

oli kokku 2,09 miljonit tonni. Seda on ligi 16% rohkem kui aasta varem samalkuul. Põlevkivi veomaht suurenes aastaga 80%, ulatudes 0,56 miljoni tonnini.Kaupadest näitas korralikku kasvu ka väetis, kogumahuga 0,18 miljonit tonni,mis on 17% enam aastatagusega võrreldes.

Jooksvat aastat alustas ettevõte aga mullusest konservatiivsema plaaniga - kaubamaht kahaneb 10 ja käive 5% ning kasumiks kolm korda vähem 100 mln krooni. Konservatiivne olid ettevõtte plaanid samas ka eelmisel aastal, kui kevadel pärast kolme kuud 16,4% võrra kasvamist selles trendi veel ei kinnitatud. "See eelarve on realistlik. Plaanimatute kaupade lisandumist ei näinud me ju eelmisel aastal ette. Loomulikult oleme selleks ka tänavu valmis, aga eelarvesse seda kirjutada ei saa," kommenteeris ettevõtte finantsjuht Priit Haller.

Protsentuaalselt kõige rohkem suurenesid jaanuaris aastatagasega võrreldes kohalikud veod, mis aastatagusega võrreldes kasvasid 77% kokku 0,59 miljoni

tonnini.

Transiitvedudes liikus 2,3 miljonit tonni kaupu ehk 9% mullusest enam.

Eksporvedudes suurenesid mahud 10%, olles kokku 38 tuhat tonni ningimportvedudes 39% moodustades 107 000 tonni.

Konteinerite veomaht kahekordistus võrreldes eelmise aasta jaanuariga,

moodustades 2595 TEU’d.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077