Autor: Rivo Sarapik • 16. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aadressi puudumine võib liiklustrahvi mitmekordistada

Politseist eelmisel aastal edastatud kiiruseületamise trahviteadetest 3000 tuli tagasi, sest trahvi saajat ei õnnestunud rahvastikuregistrisse antud aadressilt leida.

Politsei annab sellisel juhul andmed edasi kohtutäiturile, kes inimese üles otsib, kuid nüüd tuleb trahvisaajal tasuda ka kohtutäituri töö eest, mistõttu võib summa kasvada kordades suuremaks, vahendas"Aktuaalne kaamera".

"Aktuaalse kaamera" valduses on trahviteade, mille politsei saatis autoomanikule kiiruskaamera tabatud rikkumise eest eelmisel suvel. Autoomanik sai teate kätte pool aastat hiljem kohtutäiturilt - koos täitekuludega oli summa kasvanud kolmekordseks. Põhjus - autoomaniku rahvastikuregistris oleval aadressil Laulasmaal puudus postkast.

Vastavalt seadusele avaldab politsei nüüd trahviteate kahel korral ametlikes teadaannetes, kuid paraku neid eriti palju ei loeta. Siis edastab politsei trahviteate kohtutäiturile sundtäitmiseks, kohtutäituri kulud tasub teadagi trahvisaaja.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077