Autor: Rivo Sarapik • 11. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BLRT ootab mulluselt paremat kasumlikkust

Balti suurim laevaehitaja ja Eesti suuremaid eksportööre BLRT Grupp plaanis 2010. aastal 6% langeva käibe juures kõrgemat kasumit teenida.

Täna Põhjamaade suurima, Soome logistikaseminari raames külalisi võõrustanud laevatehase nõukogu liikme Mark Bermani sõnul peaks BLRT 2010. aasta käive ulatuma 296 mln euroni, kasum samas kasvama aasta varasemaga võrreldes.

Laevatehas kommenteeris mullu märtsis 2009. aasta tulemusi - käive 314 ja maksude-eelne kasum 19 mln eurot - hinnates, et 2010. aasta tulebki möödunust raskem ja käive kahaneb mõne protsendi võrra, sest ees ootavad tellimused on lõpukorral.

Lähiaastail plaanib ettevõte firma suuromaniku Fjodor Bermani sõnul tootmist laiendada ning raha teenida näiteks Venemaal, kus on plaanis uuendada kalalaevastikku. Berman usub, et aastatulu 400 miljonit eurot on „realistlik“ eesmärk järgnevateks aastateks, mil BLRT plaanib teha vähem allhanget ning rohkem valmistoodangut.

Möödunud aastal omandas laevatehas Leedu laevaehitaja Baltija.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077