Rivo Sarapik • 11. veebruar 2011
Jaga lugu:

BLRT ootab mulluselt paremat kasumlikkust

Balti suurim laevaehitaja ja Eesti suuremaid eksportööre BLRT Grupp plaanis 2010. aastal 6% langeva käibe juures kõrgemat kasumit teenida.

Täna Põhjamaade suurima, Soome logistikaseminari raames külalisi võõrustanud laevatehase nõukogu liikme Mark Bermani sõnul peaks BLRT 2010. aasta käive ulatuma 296 mln euroni, kasum samas kasvama aasta varasemaga võrreldes.

Laevatehas kommenteeris mullu märtsis 2009. aasta tulemusi - käive 314 ja maksude-eelne kasum 19 mln eurot - hinnates, et 2010. aasta tulebki möödunust raskem ja käive kahaneb mõne protsendi võrra, sest ees ootavad tellimused on lõpukorral.

Lähiaastail plaanib ettevõte firma suuromaniku Fjodor Bermani sõnul tootmist laiendada ning raha teenida näiteks Venemaal, kus on plaanis uuendada kalalaevastikku. Berman usub, et aastatulu 400 miljonit eurot on „realistlik“ eesmärk järgnevateks aastateks, mil BLRT plaanib teha vähem allhanget ning rohkem valmistoodangut.

Möödunud aastal omandas laevatehas Leedu laevaehitaja Baltija.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee