Autor: Silvia Kruusmaa • 4. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kindlustuskelmid teenivad lavastatud avariidega raha

Suuremad kindlustusfirmad on viimastel aastatel pidanud üha rohkem uurima lavastatud avariisid, sest makseraskustesse sattunud inimesed püüavad libaõnnetustega raha saada või vabaneda liisingukohustusest, kirjutab Postimees.

Eelmisel aastal menetles If Kindlustus sadakond kelmusjuhtumit, mille põhjal tehti politseile 21 kuriteoavaldust, majanduskriisieelse ajaga võrreldes on selliste kindlustuspettuste arv Ergo Kindlustuse andmeil kolmekordistunud.

Tavaliselt üritavad kindlustusfirmat petta need, kellel on tekkinud majanduslikult raske seis. Tavaliselt mängitakse Mõtuse sõnul teise sõidukiomanikuga kokku ja sõidetakse kaks autot korraga puruks.

Kindlustuspettusteks on ka need juhtumid, kui päriselt juhtunud liiklusõnnetuse järel ilmneb, et süüdlasel puudub kehtiv liikluskindlustus ning osalised lepivad siis kokku, et juhtumi toimumise ajaks märgitakse hilisem kuupäev, et süüdlane jõuaks vahepeal soetada kehtiva poliisi.  

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077