Silvia Kruusmaa • 4. veebruar 2011
Jaga lugu:

Kindlustuskelmid teenivad lavastatud avariidega raha

Suuremad kindlustusfirmad on viimastel aastatel pidanud üha rohkem uurima lavastatud avariisid, sest makseraskustesse sattunud inimesed püüavad libaõnnetustega raha saada või vabaneda liisingukohustusest, kirjutab Postimees.

Eelmisel aastal menetles If Kindlustus sadakond kelmusjuhtumit, mille põhjal tehti politseile 21 kuriteoavaldust, majanduskriisieelse ajaga võrreldes on selliste kindlustuspettuste arv Ergo Kindlustuse andmeil kolmekordistunud.

Tavaliselt üritavad kindlustusfirmat petta need, kellel on tekkinud majanduslikult raske seis. Tavaliselt mängitakse Mõtuse sõnul teise sõidukiomanikuga kokku ja sõidetakse kaks autot korraga puruks.

Kindlustuspettusteks on ka need juhtumid, kui päriselt juhtunud liiklusõnnetuse järel ilmneb, et süüdlasel puudub kehtiv liikluskindlustus ning osalised lepivad siis kokku, et juhtumi toimumise ajaks märgitakse hilisem kuupäev, et süüdlane jõuaks vahepeal soetada kehtiva poliisi.  

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee