Autor: Rivo Sarapik • 27. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reform laseb vedajail vedamise eest topelt edasi maksta

Reformierakond loobus kavast muuta Eesti raskeveokimaks teekasutusmaksuks, millega hakanuks siinsete teede kasutamise eest maksma ka välismaised tee kasutajad. Eesti vedaja aga maksab nii veoki omamise ja välismaiste teede kasutamise eest edasi.

Peaminister Andrus Ansipi sõnul on põhjuseks, et ei ole head viisi maksu kogumiseks. „Oleme põhjalikult analüüsinud ja meie lõplikus programmis seda ei ole,“ kommenteeris peaminister Andrus Ansip tänasel Valitsuse pressibriifingul.„Me ei leidnud tehnilist viisi, kuidas seda teostada.“

Praktiline probleem on tema sõnul samas olemas, sest meie ettevõtjad maksavad lisaks Eesti raskeveokimaksule ka Euroopas teede kasutamise eest. Samas toovad tasuta teed siia nii reostuse kui liiklusohtlike olukordade probleemi. "Üks võimalus neid probleeme lahendada on maksuvabade teedega välismaiseid veokeid siia mitte kutsuda. Sellest ka ahvatlus maksu kehtestada."

Teekasutusmaksuks muutmine kerkis päevakorda mullu oktoobris, kui Reformierakond avaldas oma transpordipoliitika programmi, mis nägi ette raskeveokimaksu muutmist maanteemaksuks.

Raskeveokimaksu maksavad Eesti transpordifirmad veoki omamise eest 2004. aastast.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077