Autor: Rivo Sarapik • 19. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus lõi Ryanairi odavimpeeriumisse mõra

Ryanair sai Hispaania kohtust ebameeldiva otsuse. Nimelt keelas kohus Ryanairil nõuda reisijailt pardakaardi välja printimist ja neid selle unustamisel trahvida. See võte aga aitas lennufirmal kulusid kokku hoida.

Barcelona kohtu kohtunik Barbara Cordoba leidis, et pardakaardi väljaprintimise nõue on rahvusvaheliste lennundustavadega vastuolus. Ryanair ei tohi ei nõuda reisijailt pardakaartide trükkimist kui neid selle tegematajätmise eest 40 euroga trahvida, kirjutab The Guardian.

"Kuulutan Ryanairi tingimustes nõude reisijal pardakaart endal välja trükkida solvavaks ja seetõttu kuulutan selle kehtetuks," lisas kohtunik. "Tava kohaselt on lennufirma kohus reisija pardakaardiga varustada."

Ryanair teatas, et kaebab nende kulukärped - check-ini laudade asendamine interneti-check-ini ja pagasi äraandmispunktidega - ohustava otsuse edasi.

"Kohus eksib," kommenteeris lennufirma kõneisik Daniel de Carvalho, kelle sõnul on pardakaardi maha unustamine võrdväärne passi koju unustamisega. "Lennuks on vaja pardakaarti. Kui reisija tuleb lennujaama pardakaardita, leiame kiire lahenduse. 40eurot on tasu selle eest. Kui see summa on probleem, siis me lihtsalt lõpetame selle teenuse pakkumise, mis tähendab, et pardakaardi maha unustanud reisija lihtsalt ei saa lennata."

Juhtumi viis kohtusse hispaania advokaat Dan Miró, kes pidi kevadel Gironast lennata soovides, ent pardakaarti maha unustanuna maksma 40 eurot.

"Ryanair meeldib mulle paljuski, kuid mulle tundub, et lennufirmale tundub, et võib ise reegleid teha," kommenteeris Miró. "Ka nemad peavad seadust tundma. Lennureisimise reegleid pole mitte heaks kiitnud ainult Hispaania, vaid ka Iirimaa ja Suurbritannia."

Möödunud nädalal teatas lennufirma juht Michael O'Leary, et Ryanairi vahetab oma teenindusjaama Prantsusmaal Marseille´s Hispaanias, Itaalias ja Leedus asuvate lennujaamadega.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077