Autor: Jaana Pikalev • 18. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Air võitis reisijaid juurde, kuid kaotas turuosa

Estonian Airi reisijate arv 2010. aastal kasvas, kuid firma kaotas turuosa 3,9% võrra.

Kaheteist kuuga reisis Estonian Airiga ühtekokku 582 320 reisijat, sh regulaarlendudel 533 001, Tallinnast lennutati 490 116 reisijat. Reisijate koguarv suurenes eelmise aastaga võrreldes 3,4%, sh regulaarlendudel 4,5%. Lennukite täituvus oli 61,3%, teatas ettevõte.

Detsembris lendas Estonian Airiga 42 813 reisijat, sh regulaarlendudel 42 688. Võrreldes eelmise aasta detsembriga suurenes reisijate koguarv 28,4%, sealjuures suurenes reisijate arv regulaarlendudel 38,7%.

Estonian Airi kommertsala asepresident Rauno Parrase sõnul kujunes möödunud aasta kaheteistkümne kuu reisijate arvu kasv ootuspäraseks: aasta alguse madalamat nõudlust ning tuhapilvedest tekkinud lennuseisakut tasakaalustasid positiivsed tulemused teisel poolaastal, kusjuures kõige suurem kasv saavutati detsembris. “Positiivset tulemust toetasid ka Estonian Airi omanikeringi küsimuse lahenemine ja koostöö erinevate Euroopa lennufirmadega, nagu SAS, KLM Royal Dutch Airlines ja Brussels Airlines.

Jaanuarist detsembrini oli Estonian Airi turuosa Tallinna lennujaamas regulaarliinidel 41,6%, mis on 3,9 protsendipunkti võrra väiksem kui eelmise aasta samal perioodil. Üldine turuosa (regulaar- ja tellimuslennud kokku) oli 38,9%, mis on 2,5 protsendipunkti võrra väiksem kui eelmise aasta samal perioodil.

„Eelmise aasta turuosa mõningast langust mõjutavad tellimuslendude arvu vähenemine ja uute lennufirmade sisenemine Eesti turule. Samad tegurid mõjutavad meie turuosa ka alanud aasta esimestel kuudel, kuid lendude arvu suurendamine suvisel perioodil peaks meie positsioone parandama,“ märkis Parras.

Kaheteist kuuga toimus 10316 lendu, mis on 1,8% rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Detsembris toimus 757 lendu, mis on 15,1% rohkem kui eelmise aasta samal perioodil.

Estonian Airi lendude regulaarsus ehk toimumise protsent oli eelmisel aastal 98,1% ja lendude punktuaalsus ehk väljumise täpsus (15 minutit) 86,7%. Detsembris olid vastavad numbrid 96,8% ja 71,2%.

Suurima reisijate arvu kasvuga liinid oli Peterburi ja Amsterdam, kus reisijate arv suurenes enam kui kahekordseks, järgnesid Moskva ja Kuressaare, kus reisijate arv kasvas vastavalt 19,9% ja 9,4%.

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077