Autor: Jaana Pikalev • 15. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadam arvestab tuleval aastal mahtude vähenemisega

ASi Tallinna Sadam nõukogu võttis oma eilsel koosolekul vastu ettevõtte 2011. aasta eelarve, milles prognoositakse käideldava kaubamahu ning sadamat läbivate reisijate arvu mõningast v ähenemist võrreldes käesoleva aastaga. 

Eelarve kohaselt planeerib AS Tallinna Sadam tuleval aastal käidelda kaupu kogumahus ca 34 miljonit tonni, mis on ca 2 miljonit tonni vähem kui tänavuaastane prognoos. 2011. aasta reisijate arvuks planeerib ettevõtte 7,4 miljonit reisijat, mis on ca 0,4 miljonit reisijat vähem kui käesoleva aasta prognoos.

ASi Tallinna Sadam nõukogu esimehe Neinar Seli sõnul lähtus nõukogu eelarve kinnitamisel konservatiivsest tuluprognoosist. Seli sõnul arvestab ettevõte oma tulupoole prognoosimisel ühe tegurina kindlasti ka Ust-Luga sadama masuuditerminali võimaliku käikulaskmisega tuleval aastal ning selle võimalike mõjudega sadama kauba mahtudele. „Ust-Luga näol ei tasu samas ka nüüd nii suurt tonti näha, et see meie sadama päris vedellastita jätab,“ kinnitas Seli. „Meie tänased vedellasti operaatorid on juba teinud investeeringuid alternatiivsete lahenduste leidmiseks ning paljud projektid, mis kompenseeriks võimalikku vähenevat kaubamahtu, on käivitamiseks valmis,“ oli Seli optimistlik.

Täna kinnitatud eelarve kohaselt ootab ettevõte tuleval aastal 1,37 miljardi kroonise käibe juures lõppeva aasta prognoosiga samaväärset tegevuskasumit ning sadama arendusse on planeeritud tuleval aastal investeerida ligikaudu 260 miljonit krooni.

Sadama nõukogu esimehe hinnangul on endiselt oluline ettevõtte maksimaalne kulude kokkuhoid seal, kus see vähegi võimalik on ning töö üldine efektiivistamine. „Viimaste aastate arengud selles suunas on olnud positiivsed ning andnud ka soovitud tulemusi,“ ütles Seli.

 

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077