Autor: Jaana Pikalev • 3. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TNT Express avab uue õhuvärava Hiinas 

TNT Express alustab esimese kullerfirmana kaubalende Chongqingi ja Euroopa vahel.

Üleilmne kullerteenuste ettevõte TNT alustab oma lennukeskusest Liege’is õhuliiklust Euroopa ja Lääne-Hiina kiiresti areneva kõrgtehnoloogilise tootmiskeskuse Chongqingi vahel. TNT on esimene rahvusvaheline kullerteenuste pakkuja, kes alustab sihtotstarbelisi lende – esialgu kolmel korral nädalas – Chongqingi ja Euroopa vahel, et rahuldada piirkonna kiiresti arenevate kõrgtehnoloogiliste ettevõtete kasvavaid vajadusi.

Tänu Hiina valitsuse Lääne-Hiina arengustrateegiale on majanduse areng Lääne-Hiinas, sealhulgas Chongqingis olnud väga kiire. 2010. aasta esimese kaheksa kuuga kasvas Chongqingi eksport 62,1% ehk 4,2 miljardi USA dollarini. Linna SKP kasvas 2010. aasta esimesel poolaastal ligikaudu 54,51 miljardi dollarini, mis on eelmise aastaga võrreldes 17,6% rohkem. Chongqingi hoogne äritegevus ja areng, mille üheks põhihoovaks on kõrgtehnoloogilised tootmisettevõtted, loob logistikafirmadele tohutu nõudluse ja head turuvõimalused.

„Hiina on TNT jaoks tervikuna strateegiliselt tähtis turg,” ütles TNT Eesti müügi- ja turundusjuht Andrus Liivand „Esimese ettevõttena, kes korraldab sihtotstarbelisi kaubavedusid Chongqingi, on meil hea võimalus kasutada ära ärisuhete arenemist Lääne-Hiina ja Euroopa vahel, pakkudes oma klientidele kõige kiiremat, järjepidevamat ja usaldusväärsemat kullerteenust.”

2010. aasta septembris suurendas TNT oma Hiina ja Euroopa vaheliste sihtotstarbeliste lendude arvu ja kuue korra asemel nädalas toimuvad lennud nüüd iga päev. Peale uue rahvusvahelise kullerteenuse kindlustas TNT Hiinas oma juhtivat rolli maanteevedude teenuse osutamisel, jätkates investeerimist hea kvaliteediga üleriigilisse kindlal päeval toimuvasse autotransporditeenusesse.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077