Autor: Tea Taruste, kaasautor • 22. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa muudab autorongide parameetreid

Venemaal on plaanis muuta autorongide suurimat lubatud kaalu, teljekoormust ja pikkust ning viia need vastavusse Euroopa Liidus kehtivatega. Kuu aja eest jõustunud reglemendi järgi ametivõimud veel ei toimi.

23. septembril jõustus VF Valitsuse määrusega 10.09.2009 nr. 720 kinnitatud „Ratassõidukite ohutuse reglement“, mis näeb ette Venemaal sõidukitele lubatud suurima kaalu ja mõõtmete vastavusseviimise EL kehtivatega.

Tegelikkuses ei toimi Venemaa ametivõimud veel selle reglemendi järgi, sest reglemendi peavad kinnitama ka kõik teised asjassepuutuvad instantsid. Seda veel tehtud ei ole ja teiste ametkondade kinnitused on alles lõplikul ettevalmistamisel, vahendab ERAA.

Vastavalt reglemendile vähendatakse tulevikus autorongi lubatud suurimat pikkust poolhaagisega sõidukile 20 meetrilt 16,5 m peale ja täishaagisega sõidukile 18,75 m peale, määratakse kindlaks piirang autorongi välimine ja sisemine pöörderaadiuse osas, suurendati autorongide suurimat lubatud massi 38 tonnilt 40 tonnile ja suurimat lubatud teljekoormust 10 tonnilt 11, 5 tonnile. Muutus ka suurim lubatud teljekoormus – 3-teljelise haagisega autorongile telgede vahega üle 1,3 m on suurim lubatud teljekaal 24 t.

Samas on 10.09.2010 VF Valitsuse määrusega nr. 706 juba muudetud tehnilist reglementi, mis kinnitati määrusega nr. 720 10.09.2009. Muudatuses on kirjas, et autorongi maksimaalne pikkus autorongile (sõiduk + poolhaagis või täishaagis) on 20 m ja on maha võetud piirangud autorongide pöörderaadiuse osas.

Autor: Tea Taruste

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077