Autor: Rivo Sarapik • 17. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hulgimüüja laieneb uue laoga

Toiduainete hulgimüüja Karia OÜ laieneb ja soetas endale uue laohoone rajamiseks naabruses asuva kinnistu koos poolelioleva ehitusega.

Jüri Tehnopargis saab varsti vaba pind otsa. Kodu Grupp ASi tegevjuht Urmas Niine ütles, et hetkel on veel vaba äripinda laoks välja rentida ca 280 ruutmeetri jagu ning vaba kontoripinda on vaid näpuotsaga jagada. Samas uusi pindasid sinna lähiajal plaanis rajada ei ole. Küll aga laieneb Niine sõnul üks Jüri Tehnopargi ettevõte omal käel. „Toiduainete hulgimüüja Karina laieneb,“ rääkis Niine.

Karia majandusaasta aruandest selgub, et ettevõte on tõepoolest ehitusplaane pidanud.

Seoses majanduslangusega peatas ettevõte plaanitud investeeringu uue laohoone ehitamiseks naabruses asuvale kinnistule, et vältida riske ettevõtte majandustegevusele liiga suurest investeeringust.

Selle asemel soetati soodsalt teine naabruses asuv kinnistu koos poolelioleva ehitisega, mille kohandamine laopinnaks on oluliselt soodsam kui olemasolevale maatükile uue hoone ehitamine, seisab aruandes. Ehitusega plaanitakse alustada 2010. majandusaastal, võib ettevõtte plaanidest lugeda.

Karia OÜ üks omanikest Karl-Erik Kiipli jäi laienemisplaane kommenteerides aga napisõnaliseks, öeldes, et ei taha oma firma tegemisi kuulutada.

Firma majandusaasta aruandest selgub, et oma tregevust laiendas Karia OÜ juba möödunud aastal, kui mais omandati 40% osalusest Eesti pakendite – ja plasttaara tootmisega tegelevas äriühingus Jumbostrap OÜ. Viimase puhul on tegemist on kasumit tootva ettevõttega , milletoodangust suur osa on seotud ka toiduainetetööstusega. Investeeringu suuruseks oli 3,5 milj.krooni.

2010. majandusaasta suurimaks plaaniks on valmis ehitada täiendav laohoone kaupade ladustamiseks Jüris krundile Kesk tee 25. See peaks andma võimaluse kaubakäibe suurendamiseks läbi suurema sortimendi ja mahtude

2009. aastal teenis hulgimüüja 234,9 miljonit krooni müügitulu ning nende ärikasum oli 23% väiksem kui eelmisel perioodil jäädas 7,2 miljoni piirile, firma puhaskasum langes 16,4%.

2010. majandusaasta müügitulu ja ettevõtte poolt teenitud kasuminäitajaid loodetakse hoida vähemalt 2009. majandusaasta tasemel.

TAUST

OÜ Karia tegeleb toiduainete hulgimüügiga alates 1992. aastast.

Peamiseks sihtgrupiks on HORECA sektori ettevõtted ja rahvusvahelistes vetes sõitvad liinilaevad.Uueks sihiks on võetud Eesti toiduainete tootjad ja hulgimüüjad.

Ettevõtte müügitulu 2009. majandusaastal moodustas 234,9 milj. krooni, millest 1,7 miljonit krooni teeniti trantsporditeenuste osutamisega. Ettevõtte ärikasum 2009. majandusaastal 7,2 milj. krooni on võrreldes 2008. majandusaastaga langenud 23,5%, kuidpeamiseks languse põhjustajaks on 2009. majandusaastal läbiviidud kinnisvara ümberhindlusest tekkinud kahjum suurusjärgus 1,6 milj. krooni. Ettevõtte puhaskasum on seevastu langenud ainult 16,4%, milles olulist osa mängib laenuintresside alanemine seoses EURIBOR-i muutustega maailmaturul ning investeeringult sidusettevõttesse arvestatud kasumiosa.

Ettevõtte keskmine töötajate arv 2009. majandusaastal oli 38 töötajat ja nendele arvestatud palk summas 5 116 769 krooni. Ettevõtte juhtorganiks on kahest liikmest koosnev juhatus, kellele makstud tasu moodustas 300 000 krooni.Firma omanikud on Ülle Johanson  50%  ja Karl-Erik Kiipli 50% 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077