Rivo Sarapik • 6 september 2010

SEB: Haagiserendil olid pankrotieelsed tunnused

Haagiserent ASi pankrotti nõudva SEBi kommunikatsioonijuhi Silver Vohu sõnul nõuab pank firma pankroti alustamist, kuna ettevõttel olid püsivad makseraskused ja pakrotieelsed tunnused.

"Lepingud ettevõttega lõpetati, kuna firma ei täitnud maksekohustusi ja ettevõttel olid pankrotieelsed tunnused. Pank nõuab üles jäänud kohustuste rahuldamist," kommenteeris Vohu. "Mis põhjusel firmal püsiv maksejõuetus tekkis, seda kommenteerib firma ise või konkurendid."

Nõude suurust Vohu ei selgitanud, viitas, et selle avaldamine on pankrotihalduri pädevuses, kes otsustab, kas ja kui palju infot ta protsessist välja annab. "Meie oleme selles ainult üks osaline," lisas Vohu.

Viimase, 2008. aasta aruande kohaselt ulatusid Haagiserendi pikajalised kapitalirendikohustused 38 mln kroonini. Firma kohustused kokku ulatusid 59 mln kroonini. Haagiserendi käive moodustas samal aastal 33 ja kahjum kolm miljonit krooni.

Harju maakohus arutab 14. septembril SEB Liisingu pankrotimenetluse alustamise nõuet.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Ana Tilkson
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150