Autor: Rivo Sarapik • 6. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SEB: Haagiserendil olid pankrotieelsed tunnused

Haagiserent ASi pankrotti nõudva SEBi kommunikatsioonijuhi Silver Vohu sõnul nõuab pank firma pankroti alustamist, kuna ettevõttel olid püsivad makseraskused ja pakrotieelsed tunnused.

"Lepingud ettevõttega lõpetati, kuna firma ei täitnud maksekohustusi ja ettevõttel olid pankrotieelsed tunnused. Pank nõuab üles jäänud kohustuste rahuldamist," kommenteeris Vohu. "Mis põhjusel firmal püsiv maksejõuetus tekkis, seda kommenteerib firma ise või konkurendid."

Nõude suurust Vohu ei selgitanud, viitas, et selle avaldamine on pankrotihalduri pädevuses, kes otsustab, kas ja kui palju infot ta protsessist välja annab. "Meie oleme selles ainult üks osaline," lisas Vohu.

Viimase, 2008. aasta aruande kohaselt ulatusid Haagiserendi pikajalised kapitalirendikohustused 38 mln kroonini. Firma kohustused kokku ulatusid 59 mln kroonini. Haagiserendi käive moodustas samal aastal 33 ja kahjum kolm miljonit krooni.

Harju maakohus arutab 14. septembril SEB Liisingu pankrotimenetluse alustamise nõuet.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077