Järgmine haagiseäri tüürib pankrotti?

Augustis läks pankrotti Trailway kaubamärgi all haagiserendiäri ajava Lamont Grupi omanik Rae Haldus. Firma omanik Peep Nork ütles, et hetkel nad otsivad firma müügiplatsile uusi rentnikke, et saaks oma võlgu heastada.

Et pankroti läinud Rae Halduse omanduses olev Lamont Grupp ei ole ikka veel tänaseni äriregistrile oma möödunud aasta aruannet esitanud, pani see kulmu kergitama ning selle tagamaad uurima. Tagatipuks müüakse enampakkumisega eelmise aasta oktoobrist veel juba pikemat aega kahe firma omanduses olevat kinnistut, kus Trailway haagiserendiäri õitses.

Peep Nork kinnitas, et käesoleval ajal otsib ta aktiivselt Jüris Aruküla tee 2 olevale kahe hektarilisele kinnistule rentnikke, et firma saaks rahuldada võlausaldajate nõudeid. Samuti tegeleb Nork oma klientidelt võlgade sissenõudmisega. Ainuüksi tänavu on Lamont Grupp kohtutäiturite läbi ametlikes teadeannetes võlgu sisse nõutanud üle 1,1 miljoni krooni.

Lamont Gruppi varad on läinud realiseerimisele. “Liisingettevõtted on müünud haagiseid erinevatele osapooltele, transpordifirmadele ja välisriikidesse,” ütles Nork. Tema sõnul lõpetasid liisingfirmad eelmisel ja käesoleval aastal firmaga liisinglepingud. “Eelkõige oli küsimus selles, et keegi ei osanud enam määratleda haagiste turuhinda, mis oli lühikese aja jooksul kukkunud isegi viis korda,” selgitas Nork.

Hetkel on firmal üleval ka 3,4 miljoniline maksuvõlg. “Loomulikult olid ka meil makseraskused, kuna maksekäitumine meile oli halvenenud oluliselt,” tähendas Nork selle peale. Tema sõnul on varade realiseerimine põhjuseks, miks ettevõte pole saanud seni majandusaasta aruannet lõpetada.

Kas haagiserendiäri kohal seisab pankrotioht, vastas Nork, et ei oska sellele küsimusele vastata. Ta ütles, et kui nad suudavad mõistliku ajaga - poole aastaga - oma kinnistule rentniku leida, siis on lahendus helgem. Järelikult selgub firma saatus kevadeks. 

2008. aastal investeeris Lamont Grupp rendipargi suurendamisse 18,4 miljonit krooni, ettevõtte müügitulu oli ca 20 miljonit ning aruande aasta puhaskahjum ligikaudu 2,5 miljonit. 2008. aastal oli Lamont Gruppil materjaalset põhivara 65 miljoni krooni väärtuses, samas on kohustuste suurus ligikaudu 60 miljonit.

Trailway kaubamärgi all tegutsenud haagiserendiäri ostis endine gasellfirma ning tänavu aasta alguses pärast ebaõnnestunud saneerimist pankrotistunud, Peep Norki osalusega ja tema juhitud Euro Truck Trade Center AS 2006. aasta jaanuaris tollase Hansapanga tütarfirmalt.

Harju Maakohtu andmeil andis avalduse Rae Halduse pankrotiks sisse ettevõte ise, tänavu augusti viimasel päeval kinnitati Rae Halduse pankrotihalduriks Indrek Naur.

Osale arutelus

  • Jaana Pikalev

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Logistikauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Tööriistad

=
=
=
=
Transpordiliik:
Kui kaup on pakitud alustele, täitke ära aluste lahtrid. Kui kaup ei ole pakitud alustele, täitke ära kauba kirjelduse lahtrid.
Mahukaalu arvutamisel on võetud aluseks:
Autotranspordis 1 m³ = 333 kg.
Lennutranspordis 1 m³ = 167 kg.
Mahukaal: kg
Maht:

NASDAQ OMX Tallinna, Riia ja Vilniuse börsiinfo 15 minutilise viivitusega.

Valuuta Tähis Kurss +/- %
Austraalia dollar AUD 1,58 0
Brasiilia reaal BRL 4,18 0
Bulgaaria leev BGN 1,95 0
Filipiinide peeso PHP 59,06 0
Hiina jüaan CNY 7,64 0
Hongkongi dollar HKD 8,86 0
Horvaatia kuna HRK 7,41 0
Iisraeli seekel ILS 4,09 0
India ruupia INR 80,54 0
Indoneesia ruupia IDR 15968,30 0
Islandi kroon ISK 133,99 0
Jaapani jeen JPY 124,77 0
Kanada dollar CAD 1,50 0
LAV rand ZAR 15,89 0
Lõuna-Korea vonn KRW 1271,59 0
Malaysia ringgit MYR 4,61 0
Mehhiko peeso MXN 21,72 0
Norra kroon NOK 9,75 0
Poola slott PLN 4,33 0
Rootsi kroon SEK 10,47 0
Rumeenia leu RON 4,74 0
Singapuri dollar SGD 1,53 0
Suurbritannia nael GBP 0,88 0
Šveitsi frank CHF 1,13 0
Taani kroon DKK 7,46 0
Tai baht THB 35,30 0
Tšehhi kroon CZK 25,65 0
Türgi liir TRY 5,95 0
Ukraina grivna UAH 30,72 0
Ungari forint HUF 317,83 0
USA dollar USD 1,13 0
Uus-Meremaa dollar NZD 1,64 0
Valgevene rubla BYN 2,44 0
Vene rubla RUB 74,82 0

Valdkonna töökuulutused