Autor: Siim Sultson • 7. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euro Truck Trade Center pankrotis

Eile kuulutas Harju maakohus välja kunagise Gaselli TOPi staari Euro Truck Trade Centeri pankroti, võlausaldajaid oodatakse mai lõpuks, ilmneb ametlikest teadaannetest.

Eile kell 2 otsustas Harju maakohus rahuldada Euro Truck Trade Center OÜ avalduse pankroti väljakuulutamiseks. Firma pankrotihalduriks nimetati Indrek Lepsoo.

Võlausaldajaid oma nõuetaga oodatakse üldkoosolekule 28. mail kell 10.30 Tallinnas Kentmanni 13 asuvasse Harju Maakohtu saali nr. 218. Samas peavad võlausaldajad hiljemalt kahe kuu jooksul pankrotiteate väljaandes Ametlikud Teadaanded ilmumise päevast arvates teatama haldurile kõigist oma enne pankroti väljakuulutamist tekkinud nõuetest võlgniku vastu, sõltumata nende tekkimise alusest ja nõude tähtajast.  "Sama tähtaja jooksul on kohustatud kõik isikud, kelle valduses on ükskõik mis alusel võlgniku vara, teatama sellest haldurile. Kui nõue esitatakse pärast nimetatud tähtaja möödumist ning võlausaldajate üldkoosolek nõude esitamise tähtaega ei ennista, siis võetakse nõue vastavalt PankrS § 102 lg 2 kaitsmisele, kuid tunnustamise korral rahuldatakse pärast õigeaegselt esitatud tunnustatud nõuete rahuldamist. Pankrotivõlgnikule võlgnetavate kohustuste täitmist võib pärast pankroti väljakuulutamist vastu võtta üksnes pankrotihaldur," seisab ametlikes teadaannetes.

Lisaks said Euro Truck Trade Centeri omanikud juhatuse liige Peep Nork ja Carl Duedal kaela kohustuse kinnitada kohtus vandega vara ja võlgade nimekirja õigsust enne esimest võlausaldajate üldkoosolekut 28. mail. Kui nad vannet andma ei ilmu, siis on kohtul õigus kohaldada sundtoomist, määrata trahv või arest kuni 3 kuud, kõlab teadaannetes karm hoiatus.

1998. aastal rajatud veokite ja haagiste müüja Euro Truck Trade Center võitis 10 aastat tagasi Äripäeva Gaselli TOPi.  Firma oli neli korda Äripäeva kiiresti kasvavate ettevõtete ehk Gaselli TOPis, samuti Äripäeva TOP 500 Eesti suurema ettevõtte hulgas. Veel eelmisel suvel soovis pooleldi Eesti kapitalile toetuv firma saneerimist. Kuid ettevõtmine ebaõnnestus.

Eelmisel suvel põhjendas Peep Nork ettevõtte allakäiku drastiliselt vähenenud veokimüügi mahtude ja hindadega. Oma osa oli ka Eesti, Läti, Leedu ja Poola haagiste rendiäri käivitamisekuludel. Kuid sedagi õõnestas kuivav veoturg. Pealegi nõrgenes klientide maksekäitumine.

Veokimüüja saneerimisnõustaja oli CF Advisory partner Jako Kruuse tunnistas saneerimiskava kinnitamata jätmist. "Ettevõtte kaks olulist võlausaldajat, sealhulgas pank, ei hääletanud kava vastuvõtmise poolt," põhjendas ta. Neil oli arvatavasti otstarbekam aktsepteerida varade väiksema hinnaga likvideerimisest saadavat kahju, kui loota tulevikus laekuvatele summadele, arvas ta.

2006. aastal oli firma käive 120 miljonit krooni, 2007. aastal 206 miljonit krooni, 2008. aastal 108 miljonit krooni ja 2009. aatal vaevalt 9 miljonit krooni. Firma kasum liikus oma rada: 2006. aastal oli see 2,8 miljonit krooni, 2007. aastal 5,1 miljonit krooni, 2008. aastal aga tuli kahjum ligi 12 miljonit krooni ja 2009. aastal oli kahjumiks 2,8 miljonit krooni.

Firmal on käibevara 28,3 miljonit krooni, põhivara 7 miljonit krooni ja nõudeid ligi 13 miljonit krooni. 

Omanikud on Peep Nork 40%, Tage Bak 20%, Thomas Bak 20%, CD Consulting OÜ (Carl Duedal) 19,93%

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077